Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/73410/gmail-ir-laisku-siuntimas-kaip-sustabdyti-ar-pasalinti-per-klaida-issiustus-laiskus/spausdinti/

„Gmail“ ir laiškų siuntimas: kaip sustabdyti ar pašalinti per klaidą išsiųstus laiškus?

Publikuota: 2020-06-18 15:32
Tematika: Programinė įranga
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Google“ yra sukūrę ne vieną itin populiarią paslaugą, o tarp tokių patenka ir „Gmail“ pašto tarnyba. Tai yra viena populiariausių pašto dėžučių, kurią Lietuvoje turi daugelis Jūsų, o „Gmail“ naudotojų gretas sudaro 1,5 mlrd. vartotojų. El. laiškų siuntimas yra turbūt daugelio mūsų kasdienybė, tačiau tai darant labai dažnai – galima ir suklysti.

„Gmail“ ir laiškų siuntimas: kaip sustabdyti ar pašalinti per klaidą išsiųstus laiškus?

Nurodytas netinkamas gavėjas, parašėte su klaidomis ar paminėjote dalykų, kurių visai nenorėjote paminėti. Tai tik keletas iš gausybės galimų problemų siunčiant elektroninius laiškus. Tokiu atveju norėtųsi atšaukti siuntimą, kad gavėjas taip niekada ir nepamatytų Jūsų klaidos, tačiau tai tikrai nėra taip paprasta.

Jeigu teko naudotis „Microsoft Outlook“ produktu, tai tikriausiai žinote, jog čia Jūs galite atšaukti laiško siuntimo ar net jį koreguoti jau po išsiuntimo. „Gmail“ tokios galimybės neturi, tačiau prieš keletą metų atlikti pakeitimai leidžia Jums laimėti šiek tiek daugiau laiko, po to kai išsiuntėte laišką ne ten kur reikia arba ne su tokiu turiniu kokiu norėjote.

„Google“ savo pašto platformoje Jums suteikia keletą galimybių, kurios padės išvengti nesusipratimų, o šiandien mes Jums ir pateikiame. Pradėkime nuo tos, kuri Jums padės apsisaugoti nuo klaidų ir kuri leis pašalinti laiško turinį net ir po to, kai jis pasiekė gavėją.

Kaip išsiųsti konfidencialų laišką, naudojantis „Gmail“?

Kaip išsiųsti konfidencialų laišką, naudojantis „Gmail“?

Tai padaryti nėra labai sudėtinga, o visa gudrybė slypi jau rašant naują laišką. Taigi, jeigu norite išsiųsti laišką, kurį vėliau galėtumėte pašalinti, Jums reikia atlikti šiuos žingsnius:

  1. Atsidarykite savo „Gmail“ pašto dėžutę ir pradėkite rašyti naują laišką;
  2. Apatinėje redaktoriaus dalyje susiraskite konfidencialumo režimo mygtuką;
  3. Nustatykite laiško galiojimo laiką ir/ar slaptažodį;
  4. Spauskite Išsaugoti.
Kaip išsiųsti konfidencialų laišką, naudojantis „Gmail“?

Viskas labai paprasta. Tikriausiai dabar turėtų iškilti kitas klausimas – o kaip pašalinti pastarąjį laišką iš gavėjo pašto dėžutės? Tuomet reikia atlikti keletą paprastų žingsnių:

  1. Susirasti Išsiųsti katalogą savo pašto dėžutėje;
  2. Atsidaryti laišką, kuris išsiųstas naudojant konfidencialų režimą;
  3. Spauskite Pašalinti prieigą.

Kaip atšaukti laiško siuntimą, naudojantis „Gmail“?

Šiuo atveju Jums reikia būti labai greitiems, nes atšaukti laiško siuntimą Jūs turėsite vos keletą akimirkų. Taigi, viskas vyksta taip:

  1. Atsidarykite savo „Gmail“ pašto dėžutę ir pradėkite rašyti naują laišką;
  2. Spauskite Siųsti mygtuką;
  3. Iškart po paspaudimo, apatinėje ekrano dalyje, kairėje pusėje, matysite informaciją, jog Jūs laiškas yra siunčiamas. Greta šio užrašo ir Atšaukti mygtukas, kuris sustabdys laiško siuntimą;
  4. Jeigu nespėsite, toje pačioje vietoje pasirodys informacija, jog laiškas išsiųstas, o greta ir Anuliuoti mygtukas. Spauskite jį ir Jūsų laiškas taip ir nepasieks gavėjo.

Norite gauti daugiau laiko atšaukti laiškų siuntimą?

„Gmail“ nuo 2018 metų turi galimybę atšaukti el. laiškų siuntimą, tačiau ši funkcija yra labai stipriai apribota laiku. Aukščiau aprašytu atveju, Jūs turite vos keletą sekundžių iki kol Jūsų parašytas laiškas paliks Jūsų dėžutę ir atsidurs pas gavėją.

Norite gauti daugiau laiko atšaukti laiškų siuntimą?

Tai gali būti labai didelė problema, jeigu per klaidą nurodėte netinkamą gavėją ar laiške įsivėlė nemažai klaidų. „Google“ tai supranta ir suteikia galimybę padidinti laiko limitą per kurį galėtumėte atšaukti laiško siuntimą. Padidinti šį limitą nėra sudėtinga:

  1. Keliaujame į savo „Gmail“ paskyrą;
  2. Dešinėje pusėje, viršuje, spaudžiame ant nustatymų krumpliaračio ir renkamės Visų nustatymų peržiūra punktą;
  3. Bendrų nustatymų lange turėtų būti punktas Anuoliuoti siuntimą, kur galėsite pasirinkti laikotarpį per kurį galima atšaukti laiškų siuntimą;
  4. Keliaujame į nustatymų lango apačią ir spaudžiam Įrašyti pakeitimus.

Norime atkreipti dėmesį, jog šių nustatymų laiko limitas – 30 sekundžių. Taigi, net ir pasididinus laiko rėžius – Jums privalu išlikti budriems prieš siunčiant laiškus.


Telefonai.eu
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!