Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/73402/paprastas-triukas-leis-ziureti-youtube-be-reklamu/spausdinti/

Paprastas triukas leis žiūrėti „YouTube“ be reklamų

Publikuota: 2020-06-17 21:16
Tematika: Programinė įranga
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Jei esate iš tų, kuriems mokėjimas už „YouTube Premium“, leidžiantį vaizdo įrašus žiūrėti be reklamų, atrodo kaip pinigų švaistymas, tačiau norėtumėte „YouTube“ vaizdelius žiūrėti be įkyrių intarpų, pasiūlysime labai paprastą triuką, kuris leis tai įgyvendinti.

Paprastas triukas leis žiūrėti „YouTube“ be reklamų

„Reddit“ vartotojas u/unicorn4sale aptiko spragą, leidžiančią „YouTube“ platformoje užblokuoti reklamas. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai vaizdo įrašo nuorodos laukelyje po „.com“ padėti tašką. Taigi, jeigu jūsų norimo pažiūrėti klipo nuoroda yra www.youtube.com/xyz, ji turėtų atrodyti taip – www.youtube.com./xyz. Tai leis mėgautis vaizdo įrašu be jokių reklamų. Tiesa, kai kuriais atvejais mobiliojoje svetainės versijoje gali atsitikti taip, kad negalėsite sustabdyti ar persukti vaizdelio į priekį ar atgal, tad šį triuką geriausia naudoti kompiuteryje.

Įdomu tai, kad analogišku veiksmu galite panaikinti reklamas ir kai kuriuose kituose internetiniuose portaluose.

Priežastis, kodėl šis triukas veikia, yra susijusi su domeno serverio pavadinimu (angl. hostname). Kai padedate tašką po „.com“, jis nesutampa, todėl užkraunamas tik pats puslapis, bet ne papildomos jo funkcijos, tokios kaip reklamų atvaizdavimas. Internetiniai puslapiai šią problemą ganėtinai nesunkiai galėtų išspręsti naudodami kitą domeną reklamų ar multimedijos pateikimui, kartu su „baltuoju sąrašu“, kuris neturi papildomo taško.

Vienintelis šio metodo trūkumas – jis veikia tik su svetainėmis (ir geriausiai su kompiuteriui skirtomis jų versijomis), tad mobiliųjų aplikacijų naudotojai lieka už borto.

Nors straipsnio rašymo metu minėta spraga pasinaudoti galite, neabejojame, jog tik laiko klausimas, kada tai bus ištaisyta.


Telefonai.eu
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!