Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/72981/kaip-karta-ir-visiems-laikams-uzblokuoti-slamsta-gmail-el-pasto-dezuteje/spausdinti/

Kaip kartą ir visiems laikams užblokuoti šlamštą „Gmail“ el. pašto dėžutėje

Publikuota: 2020-05-19 11:25
Tematika: Programinė įranga
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Nepageidaujami elektroniniai laiškai yra itin opi problema. Kiekvienas iš mūsų dažnai gauname laiškus, kurių tikrai nenorėjome gauti, o kartais jais atsikratyti yra labai sudėtinga. Nors „Google“ ir filtruoja tokias žinutes, tačiau jos tikrai ne visada atsiduria šlamšto kataloge ir neretai atkeliauja tiesiai į mūsų gautųjų laiškų katalogą.

Kaip kartą ir visiems laikams juos užblokuoti „Gmail“ el. pašto dėžutėje

Šiandien trumpai apžvelgsime kokias turime galimybes tam, jog nepageidaujami laiškai nepapultų į Jūsų elektroninio pašto dėžutę, jeigu naudojatės „Gmail“ paslaugomis. Vienas paprasčiausių būdų išvengti tokių laiškų – blokuoti jų siuntėjus.

Kaip užblokuoti el. pašto adresą „Gmail“ paskyroje?

Jeigu žinote iš kokių el. pašto dėžučių daugiau nenorite gauti jokių laiškų – paprasčiausias būdas yra užblokuoti tuos siuntėjus. Atlikus žemiau įvardintus veiksmus tokie laiškai nukeliaus tiesiai į šlamšto katalogą ir daugiau nebesimaišys su Jums svarbiais laiškais. Taigi, Jums reikia atlikti šiuos veiksmus:

  1. Prisijunkite į savo „Gmail“ paskyrą
  2. Atsidarykite nepageidaujamą el. laišką, kurio siuntėją norite užblokuoti;
  3. Spauskite ant trijų taškučių ikonėlės, kuri yra prieš laiko siuntėjo informacijos;
  4. Pasirinkite paskutinę opciją, blokuoti.

Norite atblokuoti anksčiau užblokuotą siuntėją? Tuomet Jums reikia atlikti analogiškus veiksmus ir galėsite atblokuoti.

Kaip kartą ir visiems laikams juos užblokuoti „Gmail“ el. pašto dėžutėje

Kaip atsisakyti nepageidaujamų laiškų prenumeratų?

Ganėtinai dažnas atvejis – prenumeratos, kurias Jūs užsisakėte ar jos buvo užsakytos be Jūsų sutikimo. Dažnai tokie laiškai gavėjus pasiekia vos ne kiekvieną dieną ir yra turbūt labiausiai erzinantis dalykas, kuris gerokai įkyresnis nei pavieniai laiškai iš atsitiktinių siuntėjų. Kaip bebūtų, galima išspręsti ir tai.

  1. Keliaujame į savo „Gmail“ paskyrą;
  2. Susirandame el. laiškus, kurie atkeliauja kaip prenumeratos;
  3. Viršuje spaudžiame ant trijų taškelių (kiek anksčiau nei taškeliai, kurie padeda užblokuoti siuntėją);
  4. Renkamės „Atšaukti prenumeratą“ opciją ir patvirtiname šį veiksmą.

Tiesa, tokie prenumeratos laiškai dažniausiai turi analogišką pasirinkimą ir peržvelgiant gauto laiško turinį. Tokio tipo laiškų apačioje dažniausiai turite opciją atsisakyti prenumeratos, todėl galite rinktis ir atlikti šį veiksmą.

Kaip kartą ir visiems laikams juos užblokuoti „Gmail“ el. pašto dėžutėje

Kovoje su nepageidaujamais laiškais reikalinga ir Jūsų pagalba

Svarbu suprasti ir tai, jog nepageidaujami el. laiškai yra problema, kuri kankina ne tik Jus, tačiau ir daugybę kitų „Gmail“ ar kitų servisų naudotojus. Šiuo konkrečiu atveju, kuomet naudojate „Gmail“ pašto dėžutę, Jūs galite prisidėti prie kovos ir pranešti „Google“ apie tokio tipo el. laiškus, o tai paslaugų teikėjui padės efektyviau kovoti su kenkėjais.

„Gmail“ el. pašto dėžučių naudotojai gali pranešti apie tokio tipo laiškus, o tai padaryti labai paprastai. Kaip ir įprasta, Jums tereikia prisijungti prie savo „Gmail“ paskyros, susirasti tokio pobūdžio el. laiškus ir paspaudus dešinėje pusėje, viršuje, esančius tris taškelius, pasirinkti opciją „Pranešti apie šlamštą“.

Tokiu būdu Jūs informuosite „Google“ apie nepageidaujamo turinio laiškus ir ateityje tai gali apsaugoti ne tik Jus, tačiau ir daugybė žmonių visame pasaulyje.


Telefonai.eu
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!