Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/72232/likote-be-interneto-suzinokite-kaip-tokioje-situacijoje-sekmingai-naudotis-google-maps/spausdinti/

Likote be interneto? Sužinokite kaip tokioje situacijoje sėkmingai naudotis „Google Maps“

Publikuota: 2020-03-25 07:05
Tematika: Programinė įranga
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Dabartiniais laikais pasiklysti yra itin sudėtinga, nes iš esmės viską galime atlikti išmaniuoju telefonu, įskaitant ir naudojimąsi žemėlapiais, kurie padės susiorientuoti kone visur. Mūsų telefonai turi GPS modulius, kurie nustato Jūsų būvimo vietą, o žinant Jūsų lokaciją į pagalbą žengia ir tokios programėlės kaip „Google Maps“.

Likote be interneto? Sužinokite kaip tokioje situacijoje sėkmingai naudotis „Google Maps“

Ir nors „Google Maps“ padės Jums rasti kelią kone visose situacijose, tačiau dažnai gali iškilti problemų kuomet Jūs išnaudojate visus savo mobiliuosius duomenis. Tokiu atveju belieka kliautis savo nuojauta arba sužinoti kaip naudotis GPS savo išmaniajame telefone bei jokio interneto.

Jeigu turite „Android“ ar „iPhone“ išmanųjį telefoną ir jame naudojate „Google Maps“ programėlę, tai turėtumėte žinoti, kad ji gali būti naudinga net ir tuo atveju kai likote be interneto. Tiesa, tokiu atveju reikia būti pasiruošus iš anksto. Būtent dėl šios priežasties „Google“ yra pristačiusi „Offline Maps“ funkciją.

„Offline Maps“ dėka Jūs galėsite išsaugoti planuojamos vietos vaizdą žemėlapyje ir jeigu nutiktų taip, jog liktumėte be interneto – Jūs vis tiek galėsite naviguoti pasirinktame plote. Kaip tai padaryti:

  1. Atsidarykite „Google Maps“ programėlę;
  2. Spauskite ant savo nuotraukos dešinėje viršuje ir pasirinkite „Offline Maps“ punktą;
  3. Atsidariusiame lange pasirinkite „Select your own map“;
  4. Pasirinkite vietovę į kurią ketinate keliauti ir atsisiųskite tą žemėlapio dalį.
Likote be interneto? Sužinokite kaip tokioje situacijoje sėkmingai naudotis „Google Maps“

Atlikus šiuos paprastus veiksmus Jūs galėsite be jokių problemų naudotis „Google Maps“ programėle be interneto ryšio. Žinoma, naviguoti galėsite tik išsaugotame plote. Verta paminėti ir tai, jog kiekvienas Jūsų išsaugotas žemėlapis turi galiojimą datą, todėl jeigu dažnai būnate be interneto ryšio – rekomenduojame esant galimybei patikrinti ar Jūsų išsaugoti žemėlapiai dar galioja ir nepamiršti jų atnaujinti. Dar vienas niuansas, kurį būtina paminėti – navigavimas vyksta tik automobiliu, todėl jeigu keliaujate pėsčiomis – teks ieškoti kitokių alternatyvų.


Telefonai.eu
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!