Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/71310/patarimai-jeigu-ir-toliau-ketinate-naudoti-windows-7-operacine-sistema/spausdinti/

Patarimai, jeigu ir toliau ketinate naudoti „Windows 7“ operacinę sistemą

Publikuota: 2020-01-16 21:08
Tematika: Programinė įranga
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Aleksejus Pankratovas, „Kaspersky“ verslo sprendimų vadovas, pakomentavo susidariusią situaciją: „Nutraukus „Windows 7“ palaikymą, gamintojas daugiau neišleis jokių operacinės sistemos atnaujinimų, įskaitant ir tuos atnaujinimus, kurie yra susiję su kibernetiniu saugumu.

Baigėsi „Windows 7“ gyvavimo ciklas
Asociatyvi nuotr.

Taigi, jei šiose sistemose bus rasta anksčiau nežinomų pažeidžiamumų, nusikaltėliai galės juos išnaudoti savo kibernetinėms atakoms. Mes neseniai aptikome nulinės dienos pažeidžiamumą, kuris veikė su naujausiomis „Windows 7“ versijomis. Dabar šiam pažeidžiamumui išleista saugumo pataisa. Tačiau, kaip rodo kenkėjiškų „WannaCry“ ir „Ex-Petr“ programų epidemijos, nauji pažeidžiamumai nėra didžiausia šių dienų problema. Daugiausiai problemų sukelia neatnaujinti įrenginiai, kuriuose veikia labai senos operacinių sistemų versijos ir kurios gali nukentėti nuo daugybės kibernetinių grėsmių.

Kaip rodo praktika, produkto palaikymo pabaiga nebūtinai reiškia masinį perėjimą prie naujesnės programinės įrangos. Šiuo metu 32,5 proc. mūsų klientų vis dar naudoja „Windows 7“, o 8 proc. – kitas, jau nebepalaikomas, operacines sistemas. Taip pat „Windows 7“ naudoja 33,4 proc. labai mažų įmonių ir 36,7 proc. mažų ir vidutinių verslo įmonių (MVĮ). O be to, 5,9 proc. šių įmonių dirba su kitomis pasenusiomis operacinių sistemų versijomis.

Įmonių savininkai gali sumokėti už išplėstinius saugumo atnaujinimus ir gauti juos tiesiai iš „Microsoft“. Bet jeigu planuojate ir toliau naudoti „Windows 7“ – būtinai įsitikinkite, kad turite verslo įmonėms skirtą kibernetinio saugumo sprendimą. O jei esate paprastas vartotojas, tada rekomenduojame atnaujinti savo įrenginio operacinę sistemą į naujesnę versiją arba pasirinkti patikimą kibernetinio saugumo sprendimą, kuris galėtų tinkamai apsaugoti jūsų įrenginį.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!