Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/69718/kaip-uzdaryti-is-karto-kelis-atidarytus-svetainiu-langus-ios-safari/spausdinti/

Kaip uždaryti iš karto kelis atidarytus svetainių langus „iOS“ „Safari“

Publikuota: 2019-09-16 08:11
Tematika: Programinė įranga
Autorius: Ramūnas Blavaščiūnas
Aut. teisės: ©MacArena.lt
Inf. šaltinis: MacArena.lt

„Apple“ visą laiką skiria daug dėmesio net ir atrodytų pačiom nereikšmingiausioms smulkmenoms ir ne visas jas aprašo naudojimosi instrukcijose, o palieka aptikti patiems naudotojams.

„iOS“ įrenginių naudotojai žino, kad atidarytų interneto svetainių langus galima pašalinti iš sąrašo (iškviečiamas paspaudus ant susikertančių kvadratų piktogramos) tiesiog per jas perbraukus pirštu iš dešinės į kairę. Galima uždaryti ir visus „Safari“ atidarytus interneto svetainių langus iš karto. Tačiau, ne visada tai pats patogiausias būdas. Braukyti po vieną, po ilgesnio „Safari“ naudojimo ir naujų svetainių langų atidarymo gali tekti ilgai po vieną juos išmetinėti iš sąrašo, o uždaryti visus langus iš karto ne visada norisi, nes ten dar gali būti svetainių langai su reikalinga informacija.

Yra būdas „iOS“ įrenginiuose esančioje „Safari“ naršyklėje uždaryti tik tam tikrus, paieškos kriterijus atitinkančių svetainių langus.

  1. Atidarykite „Safari“ naršyklę savo mobiliame „Apple“ įrenginyje;
  2. Paspauskite ant tabų piktogramos primenančios susikertančius kvadratus;
  3. Paslinkite atidarytų internetų svetainių sąrašą rodomą ekrane taip, kad pamatytumėte viršuje jų esantį paieškos lauką;
  4. Paieškos lauke įveskite žodį ar jo fragmentą, kurį atitinkančias svetaines norite pašalinti iš sąrašo (tai gali būti tuose puslapiuose minimas žodis ar svetainės adresas)
  5. Kai sąraše bus rodomos tik paieškos kriterijų atitinkančios svetainės – peržiūrėkite jį ir jei yra svetainių langų, kurių uždaryti nenorite – perbraukite per jas pirštu iš dešinės iš kairę (jos bus pašalintos iš sąrašo, bet neištintos)
  6. Kai sąraše yra tik tų interneto svetainių langai, kuriuos norite uždaryti – paspauskite ir šiek tiek palaikykite nuspaudę dešiniau paieškos lauko esantį Cancel mygtuką;
  7. Lango apačioje atsidarys kontekstinis meniu. paspaudus ant jo viršutinės eilutės su tekstu „Close [skaičius] Tabs Matching „[Paieškos kriterijus]“ bus uždaryti paieškos kriterijų atitinkantys atidarytų svetainių langai/tabai.
Kaip uždaryti iš karto kelis atidarytus svetainių langus „iOS“ „Safari“
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!