Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/63033/kaip-vienu-metu-perkelti-kelias-ios-11-programeles-i-kita-vieta/spausdinti/

Kaip vienu metu perkelti kelias „iOS 11“ programėles į kitą vietą

Publikuota: 2018-04-23 07:22
Tematika: Programinė įranga
Autorius: Ramūnas Blavaščiūnas
Aut. teisės: ©MacArena.lt
Inf. šaltinis: MacArena.lt

„Apple“ naujoje „iOS 11“ įdiegė visoje sistemoje veikiantį „pertempk ir numesk“ (drag and drop) funkcionalumą „iPad“, tačiau kai kurios iš šių galimybių prieinamos ir „iPhone“ naudotojams.

„iPad“ naudotojams savo įrenginiuose įdiegusiems „iOS 11“, atsirado galimybė manipuliuoti aplikacijų duomenimis ekraną liečiant daugiau nei vienu pirštu vienu metu. Kai kurios šių galimybių „nubyrėjo“ ir „iPhone“ naudotojams.

„iPhone“ naudotojai daugiataškiu (multitouch) režimu galėjo naudotis nuo pirmojo „iPhone“ modelio. Tačiau niekada tas „multi“ niekada nebuvo taip dažnai naudojamas. Viena iš naujų šios galimybės panaudojimų yra galimybė vienu metu perkelti kelias aplikacijas.

Kaip vienu metu perkelti kelias „iOS 11“ programėles į kitą vietą

Iki šiol aplikacijų „iOS“ ekrane organizavimas yra kiek „paslaptingas“. „Apple“ numatyti apribojimai išdėstant aplikacijų piktogramas ekrane neleidžia vaizdui pagrindiniuose ekranuose pavirsti jovalo krūva. „iOS 11“ atsirado galimybė kiek palengvinanti aplikacijų organizavimą ir ją teigiamai įvertins tie, pas ką yra nemažas aplikacijų rinkinys. Anksčiau norint jas (be kompiuterio pagalbos) sutvarkyti, ar bent jau sukurti bent kiek organizuotą betvarkę, reikėjo aplikacijų piktogramas tampyti po vieną arba imtis visokių gudrybių. Dabar galima pertempti kelias aplikacijas vienu metu.

Kaip perkelti kelias aplikacijas vienu metu

Vargu ar tokiais veiksmais užsiimate kasdien, bet jei kartais nutartumėte pertvarkyti aplikacijas savo „iOS“ įrenginiuose – manau pravartu žinoti, kad yra tokia galimybė.

  1. Paspauskite ir palaikykite aplikaciją iki ji pradės purtytis. („iPad“ naudotojams šis paspaudimas trunka ilgiau nei „iPhone“, nes trumpesnis paspaudimas „Apple“ planšetinių kompiuterių naudotojams numatytas vienos aplikacijos perkėlimui).
  2. Patraukite aplikacijos piktogramą šiek tiek, kad ji pajudėtų iš vietos.
  3. Nepaleisdami aplikacijos, kitos rankos (arba tos pačios kitu pirštu) palieskite kitos aplikacijos, kurią norite perkelti piktogramą (trumpu palietimu) ir ji prisijungs prie pirmosios aplikacijos.
  4. Tokiu (3-ame žingsnyje aprašytu) būdu palieskite kitų, norimų perkelti aplikacijų piktogramas ir kai visos pageidaujamos perkelti aplikacijos bus vienoje grupėje (su pirmąja) – pertempkite jas į naują vietą (langą) įprastu būdu ir paleiskite.

Programėlės perkėlimui „iPad“, jei turite daug jų, galite pasinaudoti „Spotlight“ paieška:

  1. Paieškos rezultatų lange spustelėkite aplikacijos piktogramą, kad ji atsiskirtų nuo aplikacijų grupės.
  2. Kitos rankos pirštu paspauskite „Cancel“ mygtuką esantį dešiniau „Spotlight“ paieškos lango.
  3. Pertempkite aplikaciją į norimą langą ar „Dock“ juostą ir pakelkite pirštą nuo ekrano.

Tai gana patogūs būdai greitai perkelti programėles į pageidaujamą vietą „iOS 11“ įrenginio ekrane.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!