Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/62603/budas-ios-11-atjungti-touch-id/spausdinti/

Būdas „iOS 11“ atjungti „Touch ID“

Publikuota: 2018-03-12 07:07
Tematika: Programinė įranga
Autorius: Ramūnas Blavaščiūnas
Aut. teisės: ©MacArena.lt
Inf. šaltinis: MacArena.lt

Teisėsaugos institucijos vis dažniau kreipiasi į mobilaus ryšio operatorius siekdamos gauti prieigą prie vieno ar kito tariamai nedoro piliečio duomenų. „Apple“ technikos atveju, jos yra priverstos kreiptis į „Apple“, nes duomenys yra užšifruoti. Sekantys „Apple“ naujienas greičiausiai prisimena dar visai neseną „San Bernardino“ bylą sukėlusią nemažai triukšmo kai „Apple“ atsisakė patenkinti teisėsaugininkų reikalavimą. Šio reikalavimo netenkinimas net išaugo į nemažą kivirčą tarp „Apple“ ir JAV teisėsaugos, o saugumiečiai net pareikalavo, kad kompanija jiems pateiktų išeitinį „iOS“ kodą ir sukurtų prieigą prie sistemos. Panašių incidentų buvo ne vienas.

„iOS 11“ (bent jau beta versijoje) atsirado galimybė atjungti pirštų atspaudų skenerį (Touch ID). Priežasčių tai padaryti gali būti visa eilė nuo užpuolimų, kai kai koks nors gatvės chuliganas dėl kokių nors priežasčių nori, kad atrakintumėte savo telefoną iki teisėsaugos reikalavimų tai padaryti, tačiau to daryti nenorite, nes tai būtų liudijimas prieš save patį.

Galimybė greitai atjungti „Touch ID“ nesirausiant po sistemos nustatymus, slypi anksčiau aprašytoje „iOS 11 automatinių skambučių pagalbos telefonu funkcijoje.

Penkis kartus greitai paspaudus „iPhone“ į/išjungimo mygtuką aktyvuojama funkcija leidžianti greitai paskambinti bendruoju pagalbos telefonu. Aktyvavus šią funkciją laikinai, iki įvesite įrenginio atrakinimo slaptažodį, atjungiamas „Touch ID“ jutiklis. Jei gandai pasitvirtins ir sekančios kartos „iPhone“ vietoje pirštų atspaudų naudotojo autentikacijai bus naudojama veido skenavimo ir atpažinimo funkcija, galimybė ją laikinai atjungti gali būti labai naudinga.

Būdas „iOS 11“ atjungti „Touch ID“
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!