Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/62320/kaip-neleisti-iphone-automatiskai-pradeti-groti-muzikos-automobilyje/spausdinti/

Kaip neleisti „iPhone“ automatiškai pradėti groti muzikos automobilyje

Publikuota: 2018-03-05 07:05
Tematika: Programinė įranga
Autorius: Ramūnas Blavaščiūnas
Aut. teisės: ©MacArena.lt
Inf. šaltinis: MacArena.lt

Su kiekviena diena mus supantys įrenginiai tampa vis sumanesni. Kuo naujesnis automobilis – tuo daugiau jis sumanesnis. Tas pats ir su telefonais. Tačiau, kartais visoje šio sumanumo apsuptyje nutinka ne visiškai sumanių dalykų. Vienas tokių, neretai galinčių stipriau suerzinti, ypač jei tenka dienos bėgyje dažniau įlipti ir išlipti iš automobilio, yra automatinis muzikos ar audioknygos pasileidimas vos tik „iPhone“ pasijungia prie automobilio garso ir vaizdo sistemos.

Nors „Apple“ neįdiegė kokio nors paprasto jungiklio nustatymuose leidžiančio uždrausti automatinį muzikos startavimą kai „iPhone“ per „Bluetooth“ ar USB pajungiamas prie automobilio pramogų sistemos – dar ne viskas prarasta ir priklausomai nuo šioje sekoje dalyvaujančių įrenginių sumanumo, sprendimą galima rasti.

Kaip neleisti „iPhone“ automatiškai pradėti groti muzikos automobilyje

Išjunkite automatinį grojimą automobilyje

Priklausomai nuo to kokį automobilį naudojate ir kokia pramogų sistema jame įdiegta – jos nustatymuose gali būti automatinio grojimo (auto-play) funkcijos įgalinimo ir išjungimo mygtukas. Tai paprasčiausias būdas neleisti prie automobilio garso sistemos prijungiamiems įrenginiams automatiškai užtvindyti saloną garsais.

Jei tokios galimybės nėra – teks vienokių ar kitokių sprendimų ieškoti „iPhone“.

Kaip neleisti automatinio grojimo „iPhone“

Numatytieji nustatymai nurodo „iPhone“, pajungus jį prie automobilio pramogų sistemos, tęsti muziką nuo ten kur ji buvo sustabdyta. Tiesa, tai nebūtinai muzika – priklausomai nuo to kokią aplikaciją naudojote paskutinę, tai gali būti audioknyga, podkastas ir panašiai.

Priklausomai nuo aplinkybių yra keli būdai leidžiantys apsisaugoti nuo automatiškai startuojančios garsų lavinos iš „iPhone“.

Tylus garso takelis

Galima išnaudoti „iPhone“ funkciją groti muzikos kūrinius nuo pirmo kūrinio sąraše ten išrikiuotus abėcėline tvarka. Tiesa, nuo pirmo kūrinio sąraše „iPhone“ pradeda automatiškai groti tik tada, kai foniniame režime nėra jokios „garso“ atkūrimo aplikacijos. Jei tokia yra atidaryta – „iPhone“ „groja“ toliau.

Šią problemą išspręsti galima sąrašą papildžius muzikiniu kūriniu, kuris yra tiesiog tyla. Šio kūrinio pavadinimas turėtų prasidėti „A“ raide, tarpu ar bet kokiu nors simboliu, pavyzdžiui šauktuku ar „_“, kuris kompiuterinėje simbolių lentelėje yra išdėstytas anksčiau nei raidės.

„Muzikos“ kūrinių, kurie yra tiesiog tyla ir kuriuos galėtumėte panaudoti yra ne vienas. Pavyzdžiui John Cage’o 4’33" (keturios minutės ir trisdešimt trys sekundės) – tyla jame tęsiasi tiek kiek ir nurodyta kūrinio pavadinime. Kitas panašus kūrinys yra 1897 metais Alphonse Allais sukurtas „Laidotuvių maršas“. Šiame kūrinyje autorius nutarė tyla pagerbti mirusiuosius. Be eilės kitų muzikos kūrinių, kuruose neskleidžiami jokie garsai, neseniai „iTunes“ atsirado ir kūrinys „A a a a a Very Good Song“, kuris yra ne kas kitas kaip be poros sekundžių dešimt minučių trunkanti tyla. Šis „kūrinys“ netrukus įsiveržė į „iTunes“ top 100, o populiariausias jis Švedijoje kur užima aštuntą vietą. Šis Samir Mezrahi muzikinis šedevras puikiai tinka bent dešimčiai minučių nutolinti muzikos garsais užpildomą automobilio saloną.

Paprašykite „Siri“

Nutildyti automatiškai startavusius muzikos garsus galima ir asmeninio asistento „Siri“ pagalba. Tiesiog paprašykite „Siri“ – Stop playing ir asistentas išjungs tą triukšmą.

Uždaryti aplikaciją

Jei automobilio salonas užsipildė iš „iPhone“ automatiškai skleidžiamais garsais – du kartus paspauskite „Home“ mygtuką ir iš atidarytų aplikacijų sąrašo išmeskite už tų garsų skleidimą atsakingą aplikaciją.

Išjungti „CarPlay“

Net jei jūsų automobilio pramogų sistema nepalaiko „Apple CarPlay“ – šios funkcijos nustatymų dėka galima neleisti automatiškai startuoti „garsų skleidimo“ aplikacijai kai „iPhone“ pajungiamas prie automobilio per „Bluetooth“ ar USB.

  • Atidarykite Settings aplikaciją „iPhone“
  • Paspauskite GeneralRestrictions
  • Pasirinkite Enable Restrictions (jei nesate apribojimų įjungę)
  • Įveskite slaptažodį (nepamiškite slaptažodžio, nes jo reikės bandant atlikti pakeitimus ribojimų (restrictions) srityje)
  • Pakartokite slaptažodį
  • Išjunkite CarPlay

Parašykite „Apple“

Jei galimybė paprastuoju būdu atjungti automatinį „triukšmavimą“ kai pajungiate „iPhone“ prie automobilio pramogų sistemos jus erzina – parašykite „Apple“, nurodydami „Feedback Type“ kaip „Enhancement Request“. Gal kai tokių šios funkcijos nebuvimu besiskundžiančių atsiras daugiau – kompanija išgirs jos įrenginių naudotojų raudas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!