Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/59512/kaip-macos-pakeisti-numatytuosius-spausdintuvo-parametrus/spausdinti/

Kaip „macOS“ pakeisti numatytuosius spausdintuvo parametrus

Publikuota: 2017-07-10 06:53
Tematika: Programinė įranga
Autorius: Ramūnas Blavaščiūnas
Aut. teisės: ©MacArena.lt
Inf. šaltinis: MacArena.lt

Kaip „macOS“ pakeisti numatytuosius spausdintuvo parametrus Kai kurie „macOS“ naudotojai dažniai spausdina naudodami ne standartinius spausdintuvo nustatymus ir keiksnoja spausdintuvą, „Mac“, „Apple“ ir visą likusį pasaulį, kai kaskart, prieš spausdinant tenka tuos nustatymus pakeisti, kad šie atitiktų pageidaujamus.

Jei numatytieji, sistemoje įdiegto spausdintuvo parametrai neatitinka jūsų poreikių, juos (bent jau pagrindinius) galima pakeisti taip, kad kiekvieną kart prieš spausdinant nereikėtų didesnės dalies jų kaitalioti.

  1. Atidarykite naršyklę ir įveskite joje adresą: http://localhost:631/printers
    1. Jei naršyklės lange matote pranešimą informuojantį, kad spausdintuvo nustatymų keitimo „Web“ prieiga yra atjungta – ją reikės įjungti.
      Kaip „macOS“ pakeisti numatytuosius spausdintuvo parametrus
      Jei niekada nesate šių nustatymų keitę ar prieigos įjungę – ji greičiausiai bus atjungta.
    2. Įjungti spausdintuvo numatytų nustatymų derinimą galite atidarę „Terminal“ aplikaciją (rasite /Applications/Utilities/ aplanke) ir joje įvedę komandą
      cupsctl WebInterface=yes
    3. Dabar vėl įveskite naršyklėje adresą: http://localhost:631/printers
  2. Atsidariusiame naršyklės puslapyje pamatysite sąrašą kompiuteryje įdiegtų spausdintuvų – pasirinkite tą, kurio numatytuosius nustatymus norite keisti.
    Kaip „macOS“ pakeisti numatytuosius spausdintuvo parametrus
  3. Atsidariusiame naršyklės lange, iš išsiskleidžiančio sąrašo, kur parašyta „Administration“ pasirinkite Set Default Options. Jei būsite paprašyti įvesti vartotojo vardą ir slaptažodį – įveskite kompiuterio administratoriaus naudotojo vardą ir slaptažodį.
  4. Pakeiskite nustatymus į tokius, kokius naudojate dažniausiai. Atminkite, kad ekrane gali nesimatytų visų nustatymų – paskrolinkite tą lango dalį, kurioje matomi spausdintuvo nustatymai.
  5. Paspauskite Set Default Options mygtuką, esantį nustatymo sąrašo apačioje. Galite pažiūrėti kitus nustatymus, nors daugeliu atveju juose nieko keisti nereikia, tačiau susipažinti su galimybėmis verta.
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!