Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/59511/kaip-naudotis-night-shift-rezimu-mac-kompiuteriuose/spausdinti/

Kaip naudotis „Night Shift“ režimu „Mac“ kompiuteriuose

Publikuota: 2017-07-03 07:08
Tematika: Programinė įranga
Autorius: Ramūnas Blavaščiūnas
Aut. teisės: ©MacArena.lt
Inf. šaltinis: MacArena.lt

Kaip naudotis „Night Shift“ režimu „Mac“ kompiuteriuose Tikriausiai vienas didžiausių ir geriausiai „Mac“ kompiuterių naudotojams įdiegusiems „macOS 10.12.4“ pastebima naujovė yra „Night Shift“ – nakties režimas. Pirmą kartą „Apple“ įrenginių naudotojai su juo susipažino įdiegę „iOS 9.3“ ir dabar jis atkeliavo ir į „Mac“ kompiuterius.

Ar jis naudingas? Matyt priklauso nuo kiekvieno įpročių ir darbo pobūdžio. Asmeniškai aš „iPhone“ jo nenaudoju ir tikrai nenaudosiu „Mac“ kompiuteryje. Manau taip pat pasielgs daugelis su grafika dirbančių žmonių, kuriems spalvų tikrumas yra labai svarbus ir jie daug laiko sugaišta kalibruodami savo monitorius.

Ką daro nakties režimas?

Kai kurie mokslininkai teigia, kad stipri melsva šviesa gali pakenkti akims. Jei esate vieni tų, kurie prie kompiuterių praleidžia ilgus vakarus ir naktis – mokslininkų teigimu, melsvos šviesos padaryta žala gali pasireikšti keliais būdais ir vienas jų sutrikęs miegas ar stresas.

„Žiūrėjimo į žydruosius ekranus sukeliamos žalos“ šalininkai teigia, kad jei ekrano spalvas padaryti šiltesnėmis, mėlynos šviesos padaryta žala gali būti šiek tiek kompensuota. Kaip ten bebūtų, man žiūrėjimas į ekraną ir matymas gelsvai rausvo atspalvio ten kur turi būti balta, tikrai, sukeltų daug daugiau streso, nei „melsva šviesa“, bet čia kiekvieno asmeninis reikalas.

Ar jūsų „Mac“ palaiko šį režimą

Ne visuose kompiuteriuose, kuriuose galima įdiegti „macOS 10.12.4“ šis režimas yra palaikomas ir mano mano galva čia „Apple“ parodė savo visišką „iš didelio rašto išėjimą iš krašto“… šis režimas nereikalauja nieko ypatingo, sukurti profilį su gelsvesnėmis spalvomis ar tiesiog programiškai „uždėti“ oranžinį filtrą ant ekrano nereikia nei specialios geležies nei kokių nors specialių sugebėjimų. Kaip ten bebūtų, bet šį režimą galės naudoti tik žemiau išvardintuose kompiuteriuose naują „macOS 10.12.4“ įdiegę naudotojai:

  • „MacBook Air“ (Mid 2012 ar naujesnis)
  • „MacBook“ (Early 2015 ar naujesnis)
  • „MacBook Pro“ (Mid 2012 ar naujesnis)
  • „Mac mini“ (Late 2012 ar naujesnis)
  • „iMac“ (Late 2012 ar naujesnis)
  • „Mac Pro“ (Late 2013)

Kaip greitai įjungti nakties režimą (Night Shift)

Jei esate laimingas vieno iš aukščiau išvardintų „Mac“ kompiuterių naudotojas ir didelis oranžinės spalvos fanas – taip pat kaip ir „iOS“ įrenginyje – galite sistemoje nurodyti kada ekranas turi pagelsti automatiškai. Taip pat, galite šį režimą aktyvuoti ir rankiniu būdu.

  1. paspauskite ant meniu juostos dešinėje pusėje esančios „Pranešimų centro“ (Notification Center) piktogramos.
  2. įsitikinkite, kad aktyvus „Pranešimų centro“ Today laukas ir paslinkite pranešimo centro lauko vaizdą žemyn perbraukdami pirštu per „Magic Mouse“ ar kompiuterio trackpad’ą
  3. „Pranešimų centro“ lango viršuje, virš „Do not disturb“ jungiklio, pamatysite naujai atsiradusį „Night Shift“, įjungę kurį savo ekraną nuspalvinsite nuostabia saulėlydžio žara.
Kaip naudotis „Night Shift“ režimu „Mac“ kompiuteriuose

Jei „Mac“ kompiuteryje naudojate „Siri“ – galite jos paprašyti aktyvuoti arba išjungti „Night Shift“ režimą taip pat.

Nakties režimo (Night Shift) nustatymai

Šiam režimui „Mac“ kompiuterio Ekrano nustatymuose „Apple“ išskyrė visiškai naują erdvę.

  1. Atidarykite System Preferences aplikaciją ir joje paspauskite ant Displays
  2. Atsidariusiame lange aktyvuokite Night Shift skirsnį
    1. Shedule: čia galite nustatyti kada „Nakties režimas“ aktyvuojamas ir deaktyvuojamas arba pasirinkti Sunset to Sunrise – tai nurodys sistemai automatiškai aktyvuoti šį režimą, kai toje laiko zonoje, kurioje esate, prasideda saulėlydis ir prasidėjus saulėtekiui – jį atjungti
    2. Manual: pažymėjus varnele šį nustatymą „Nakties režimas“ bus aktyvus „iki rytdienos“
    3. Color Temperature: šis nustatymas leidžia pakeisti „Nakties režimo“ oranžinės spalvos intensyvumą
Kaip naudotis „Night Shift“ režimu „Mac“ kompiuteriuose

„Nakties režimas“ veikia ir su išoriniais monitoriais, tačiau jo efekto nesimato jei siunčiate kompiuterio ekrano vaizdą į televizorių ar projektorių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!