Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/58821/kaip-irasyti-telefonini-pokalbi-iphone/spausdinti/

Kaip įrašyti telefoninį pokalbį „iPhone“

Publikuota: 2017-05-22 07:09
Tematika: Programinė įranga
Autorius: Ramūnas Blavaščiūnas
Aut. teisės: ©MacArena.lt
Inf. šaltinis: MacArena.lt

Nesu teisininkas, tačiau man atrodo, kad savaime telefoninio pokalbio įrašymas nėra draudžiamas – draudžiama tik klausytis svetimus pokalbius neturint tam teismo leidimo. Tačiau, norint įrašyti telefoninį pokalbį apie tokį savo ketinimą privalu informuoti visus pokalbio dalyvius ir gauti jų sutikimą. Pranešimus apie tai, kad pokalbis bus įrašomas neva dėl paslaugų kokybės gerinimo girdime dažnai paskambinę į visokias organizacijas ar įmones.

Daugelis „iPhone“ naudotojų mano, kad galimybė įrašyti telefoninį pokalbį „iPhone“ yra tik jį jailbreak’inus – netiesa. Tam yra sukurtos specialios aplikacijos, kurias galima atsisiųsti iš „Apple“ mobiliems įrenginiams skirtų aplikacijų parduotuvės.

Žemiau kelios tokios programėlės.

„TapeACall“

„Epic Enterprises“ sukurta „TapeACall“ aplikacija leidžia įrašyti tiek tuos skambučius kai skambinama jums, tiek ir tuos kai skambinate jūs. Įrašyto skambučio pokalbio failo pavadinimą vėliau galima pakeisti, išsaugoti įrenginyje ar persiųsti jį į „DropBox“, „GoogleDrive“, „Evernote“, „Twitter“ ar „Facebook“. Aplikacija neriboja pokalbio įrašo laiko. Tiesa, jei kai naudojate bandomąją aplikacijos versiją, nežiūrint to, kad pokalbis bus įrašytas visas – galėsite perklaustyti tik pirmąsias 60 pokalbio sekundžių. Naudodami pilną – Pro aplikacijos versiją galite perklausyti visą pokalbį. Pilnos „TapeACall“ aplikacijos kaina 9,99 €.

Kaip įrašyti telefoninį pokalbį „iPhone“

„IntCall“

„TeleStar“ sukurta „Call Recorder“ aplikacija galima naudotis ne tik iš „iPhone“, bet ir iš „iPad“ bei „iPod touch“, nes jai nereikia SIM kortelės. Aplikacija naudoja VOIP serverius, todėl reikėtų pasirūpinti geru ir greitu interneto ryšiu. Įrašytą pokalbį galima perklausyti įrenginyje, išsiųsti elektroniniu paštu, susinchronizuoti su „iTunes“ ir žinoma ištrinti.

Aplikacija naudoja kreditų sistemą. Kreditus įsigyti galima pačioje aplikacijoje. Aplikacijos kūrėjai žada pradžioje kažkiek tai kreditų suteikti nemokamai.

Skambinti su šia aplikacija Lietuvoje gal ir nelabai apsimoka, nes 1 minutė į mobiliuosius tinklus Lietuvoje kainuos 50¢ (0,5 USD), o į ne mobilų telefoną 30¢, tačiau į JAV – tik 0,1$. Pilną skambučių kainoraštį rasite čia.

„Call Recorder Unlimited“

„TelTech Systems“ sukurta „Call Recorder Unlimited“ aplikacija yra panaši į aukščiau paminėtą „TapeACall“. Be telefoninio pokalbio įrašo – aplikacija gali pokalbio „garsą“ paversti tekstu. Pačia aplikaciją iš „iTunes App Store“ atsisiųsti galima nemokamai, tačiau aplikacijos kūrėjai naudoja paslaugos prenumeratos principą – mėnesio prenumerata kainuoja 0,99 €. Aplikacija turi ir lietuvišką naudotojo sąsają.

Prieš prenumeratą aplikaciją galima išbandyti ir įsitikinus, kad ji naudojamo operatoriaus tinkle veikia taip, kaip turėtų – galima pradėti prenumeratą.

Kaip įrašyti telefoninį pokalbį „iPhone“

„iTalk Recorder“

„Griffin Technology“ sukurta „iTalk Recorder“ aplikacija paprasta naudoti. Be įprastų tokiai aplikacijai funkcijų, ji leidžia nustatyti skambučio įrašo kokybę. Pilna aplikacijos versija kainuoja 1,99 €.

Jei pirmą kartą paleidžiant aplikaciją ji prašys prieigos prie įrenginio mikrofono – suteikite ją. Šito ji gali prašyti pas „iOS 7“ ir „OS 8“ naudotojus.

Kaip įrašyti telefoninį pokalbį „iPhone“
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!