Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/58254/kaip-atlaisvinti-daugiau-nei-2-gb-vietos-iphone/spausdinti/

Kaip atlaisvinti daugiau nei 2 GB vietos „iPhone“

Publikuota: 2017-04-10 07:19
Tematika: Programinė įranga
Autorius: Ramūnas Blavaščiūnas
Aut. teisės: ©MacArena.lt
Inf. šaltinis: MacArena.lt

Panašu, kad nors „Apple“ mažiausios talpos „iPhone“ disko vietą padvigubino ir iš 16 GB padare 32 GB – vis tiek su vietos stygiumi susiduria gana nemažai „iPhone“ naudotojų. Keista, kad su šia problema susiduria ir anksčiau išmaniuosius telefonus naudoję žmonės, kurie kaip ir turėtų žinoti, kiek vietos jų įrenginiuose jiems reikia. Tiesa, kai kurie prie „iPhone“ atėję iš „Google“ ekosistemos sakosi pradėję intensyviau fotografuoti ir filmuoti telefono pagalba bei žaisti žaidimus ar naudotis paslaugomis, kurios „Android“ įrenginyje atrodė nepatraukliai.

Kaip atlaisvinti daugiau nei 2 GB vietos „iPhone“

Daugelyje naujų „iPhone“ yra iš anksto įdiegtos „iWork/iLife“ programos: „Pages“, „Keynote“, „iMovie“, „Numbers“ ir „Garageband“. Nors tai puikių aplikacijų rinkinys – daug kas jų tiesiog nenaudoja, o laiko įrenginyje dėl visa pikta. Šios aplikacijos užima beveik 3 GB įrenginyje, o vietos neteisingai savo poreikius įvertinusiems įsigyjant „iPhone“ ir dabar vietos stygių patiriantiems 2–3 GB laisvos papildomos vietos yra aukso vertės.

Kaip atlaisvinti daugiau nei 2 GB vietos „iPhone“ Pažiūrėti kokias esate įdiegę aplikacijas ir kiek vietos jos užima ir ar tikrai yra tiek naudingos kiek godžios disko vietai pažiūrėti galite: SettingsGeneralStorage & iCloud Usage → STORAGE skiltyje → Manage Storage. Pateiktame sąraše aplikacijos išrikiuotos pagal įrenginyje užimamą „plotą“, todėl apsispręsti, kurias ištrinti, o kurias palikti gali būti gana paprasta. Vien tik „iWork/iLife“ programos užima apie 2,7 GB ir labai abejotina, kad visas jas naudojate „iPhone“. Įprastai jos yra arčiau sąrašo viršaus, kur išvardintos „daugiau sveriančios“ programos.

„iWork“ programos nėra pagal nutylėjimą įdiegtos 8 GB ir 16 GB talpos „iPhone“ modeliuose, tačiau 32 GB ir didesnės tapos „iPhone“ naudotojai savo įrenginiuose šias programas ras.

Papildomos priemonės

Jei aukščiau aprašytas metodas nepadeda, o poreikius atitinkantį „iPhone“ įsigyti nėra galimybės – galima griebtis kiek drastiškesnių priemonių vietai telefone atlaisvinti.

  1. Atsisiųskite ir savo „Mac“ ar PC įdiekite „PhoneClean“ programą (bandomosios versijos pilnai užteks „iPhone“ išvalyti).
  2. Įsitikinkite, kad „iPhone“ akumuliatorius įkrautas 50 % ar daugiau.
  3. Pajunkite „iPhone“ prie kompiuterio laidu.
  4. Uždarykite „iTunes“ ir atidarykite „PhoneClean“ aplikaciją.
  5. Kai „PhoneClean“ aptiks prie kompiuterio pajungtą „iPhone“ spauskite Analyze.
  6. Sulaukite, kol aplikacija baigs analizuoti „iPhone“ duomenis. Baigus analizuoti pamatysite kiek atminties gali būti atlaisvinta programėle. Jei yra noro, galite peržiūrėti kokie failai bus pašalinti.
  7. Paspaudus Clean tie failai bus pašalinti.

Sysdiagnose – tai failai, kuriuose saugoma įrenginio darbo informacijos istorija. Jei įrenginys veikia gerai ir artimiausiu metu neplanuojate apsilankyti „Apple“ servise – galite drąsiai juos trinti. Priklausomai nuo to kiek laiko naudojamas įrenginys ir kaip jam sekasi veikti – „sysdiagnose“ failų ištrynimas gali atlaisvinti nemažai vietos įrenginyje – kai kuriais atvejais 4 GB ir daugiau. Sutikite, kad tai nėra mažai net ir 32 GB įrenginyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!