Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/55979/excel-savaites-numerio-nesutapimas-su-kalendoriumi/spausdinti/

„Excel“: savaitės numerio nesutapimas su kalendoriumi

Publikuota: 2016-08-20 09:08
Tematika: Programinė įranga
Aut. teisės: ©www.ksi.lt
Inf. šaltinis: www.ksi.lt

„Excel“: savaitės numerio nesutapimas su kalendoriumiDažnai žmonės norėdami nustatyti savaitės numerį „Excel“ programoje, naudoja funkciją WEEKNUM. Jeigu šalia neturi kalendoriaus, tai gautu rezultatu pasitiki ir į išvestą skaičių nekreipia dėmesio. Tačiau pažiūrėjus į kalendorių galima atrasti savaitės numerio neatitikimą. Naudojant minėtą funkciją, savaitės numeris išvedamas vienetu didesnis, negu tos savaitės numeris, pažymėtas kalendoriuje.

Taip yra todėl, kad kalendoriuje (pagal ISO standartą) pirma metų savaitė skaičiuojama nuo pirmojo metų pirmadienio. „Excel“, savo ruožtu, pirmąja savaite laiko jau pirmąsias dienas iki sekmadienio. Netgi ne pirmadienio, kas yra dar blogiau, bet darbo dienų skaičiavimui tas jokios įtakos neturi.

Šią problemą išspręsti yra labai paprasta. Naudojantiems „Excel 2010“ versiją sugeneruoti ISO standartą atitinkantį savaitės numerį galima formulėje įvedant skaičių 21, pvz.: jei data yra D10 langelyje, tai reikia vesti tokią formulę =WEEKNUM(D10;21).

Naudojantiems „Excel 2013“ versiją sprendimas dar paprastesnis – galima pasinaudoti formule ISOWEEKNUM pvz.: =ISOWEEKNUM(D10).

„Excel“: savaitės numerio nesutapimas sukalendoriumi
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!