Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/55180/atfutbolinti-sukcius-kaspersky-lab-patarimai-euro-2016-sirgaliams/spausdinti/

„Atfutbolinti“ sukčius: „Kaspersky Lab“ patarimai „Euro 2016“ sirgaliams

Publikuota: 2016-06-15 08:00
Tematika: Programinė įranga
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Prancūzijoje prasidėjo Europos futbolo čempionatas, ir kai kurie sirgaliai vyks stebėti rungtynių. Daugelis jų kelionės metu tęs darbus pasitelkę mobiliuosius įrenginius, juk daugybė rungtynių vyks darbo dienomis. Tomis dienomis Įrenginiai ir jų savininkai bus labiau pažeidžiami kibernetinių grėsmių, mat dirbti dažnai teks grūsties vietose, prisijungus prie nesaugaus belaidžio interneto.

Siekiant apsaugoti mobiliajame įrenginyje saugomus korporatyvinius duomenis, „Kaspersky Lab“ pataria sirgaliams stebėti, kad viešose vietose įrašant prisijungimo vardą ir slaptažodį jų nepamatytų sukčiai. O gavus įtartiną pranešimą, neatidarinėti priedų ir nuorodų, geriau tiesiogiai susisiekti su siuntėju ir pasitikslinti, koks tai laiškas.

Jei siunčiate oficialų pranešimą ne iš darbo kompiuterio, pageidautina kiekvieną kartą rinktis saugiausią kanalą, pavyzdžiui, keitimosi pranešimais programą su įdiegtu šifravimu. Jei įrenginyje nėra šifravimo technologijų, nesiųsti laiškų prisijungus prie viešo tinklo be VPN.

Ekspertai rekomenduoja pagal galimybę stengtis nuotoliniu būdu spręsti tik tas darbo užduotis, kurioms nereikia konfidencialios korporatyvinės informacijos.

Svarbi priemonė – apsaugos sprendimo įdiegimas asmeniniame įrenginyje, naudojamame darbo tikslais. Jei jis jau įdiegtas, prieš kelionę verta jį atnaujinti. Taip pat reikia atminti apie būtinybę aktyvinti įrenginyje įdiegtas saugumo funkcijas: kol kas, „Kaspersky Lab“ duomenimis, tai daro tik 53 proc. naudotojų. Apskritai geriau naudoti priemonių kompleksą saugumui užtikrinti, juk lengvai nepatekę į sistemą kibernetiniai nusikaltėliai paprastai renkasi kitą auką, neeikvodami laiko ir jėgų naujiems išpuoliams.

Jei įrenginys sugedo, buvo pamestas, pavogtas arba nukentėjo nuo šifravimo programos ar kitos kenkėjiškos programinės įrangos, geriau nedelsti, o iš karto pranešti informacinių technologijų skyriui, kad specialistai spėtų imtis būtinų priemonių. Siekiant išvengti konfidencialios informacijos nutekinimo, iš anksto rekomenduojama ją šifruoti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!