Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/54967/kaip-apsaugoti-savo-linkedin-paskyra/spausdinti/

Kaip apsaugoti savo „LinkedIn“ paskyrą

Publikuota: 2016-05-30 12:12
Tematika: Programinė įranga
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Gal pamenate, kad 2012 m. vasarą buvo įsilaužta į socialinį tinklą „LinkedIn“ ir pavogti naudotojų duomenys. Tikriausiai tomis karštomis dienomis nemažai „LinkedIn“ darbuotojų raudonavo ir prakaitavo, ir visai ne dėl saulės. Nepaisant skandalo ir didelio masto įsilaužimo, socialinis tinklas tęsė darbą, o aistros pamažu nurimo.

Dabar nežinomas programišius paskelbė apie 117 mln. 2012 m. pavogtų prisijungimų ir slaptažodžių pardavimą. Ypatingą susirūpinimą kelia tas faktas, kad parduoti pasiūlyta daug daugiau duomenų, nei buvo pavogta prieš ketverius metus (tada buvo paskelbta apie 6 mln. paskyrų kompromitavimą – gali būti, kad įsilaužėliai nusprendė pasaugoti kitus duomenis iki tinkamo laiko).

Dabar „LinkedIn“ ir valdžiai reikės paprakaituoti, kad rastų pardavėją. Bet ką galime padaryti mes, kad apsaugotume savo paskyrą? Siūlome kelis patarimus:

  • Pakeiskite slaptažodį. TIESIOG DABAR.
  • Įjunkite dviejų faktorių atpažinimą.
  • Jei naudojate tą patį slaptažodį įvairioms paskyroms, kuo greičiau jį pakeiskite, kad nesuteiktumėte programišiams galimybės pasiekti jūsų paštą, kitus soc. tinklus ir internetinius resursus. Ir šį kartą naudokite skirtingus derinius: vienas slaptažodis visur – pavojingas įprotis.
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!