Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/44004/hastagu-naudojimo-etiketas-socialiniuose-tinkluose/spausdinti/

Haštagų naudojimo etiketas socialiniuose tinkluose

Publikuota: 2014-03-20 10:14
Tematika: Programinė įranga
Autorius: Erik Murin
Aut. teisės: ©Tinklaraštis „įDebesis“
Inf. šaltinis: Tinklaraštis „įDebesis“

Haštagų naudojimo etiketas socialiniuose tinkluoseVisur yra tam tikros etiketo taisyklės, kurių laikantis jūs neatrodysite kvailai, iššaukiančiai ar kaip nors kitaip, kaip atrodyti save gerbiančiam žmogui nederėtų. Tam tikros nerašytos etiketo taisyklės egzistuoja ir socialiniuose tinkluose. Šiame straipsnyje aptarsiu haštagų naudojimo etiketą, nes kartais susidaro įspūdis, jog kai kurie žmonės tikrai nežino, kaip deramai naudotis šia funkcija.

Kas per daug, tas nesveika

Dažnai žmonės visą savo įrašą užteršia haštagais – ypač, tai populiaru socialiniame tinkle „Instagram“. 3–10 haštagų yra per akis, todėl jų naudoti daugiau nereikėtų, kadangi atrodysite tikrai kvailai. Kituose socialiniuose tinkluose („Twitter“, „Google+“ ir „Facebook“) priimta naudoti 1–3 haštagus.

Nesusiję haštagai

Jeigu pasidalinote nuotrauka ar įrašu, kuris siejasi su muzika ar politika, tai haštagai „#spiderman #tree #Apple“ paprastai čia netinka. Naudokite haštagus, kurie siejasi su jūsų įrašo turiniu, kitu atveju savo sekėjams galite pasirodyti kaip šlamšto robotas.

#Nenaudokite haštagų #kas antrame #žodyje

Paprastai toks naudojimas yra paplitęs tarp socialinių tinklų naujokų. Tačiau haštagai skirti ne tam, todėl jų pernelyg dažnai naudoti nereikėtų.

Haštagai yra „Twitter“ ir „Instagram“ atributas, bet „Facebook“ ar „Google+“ jų dažnai naudoti nereikėtų

Nors ši funkcija yra itin populiari „Twitter“ ir „Instagram“ socialiniuose tinkluose, kitur jų naudojimas nėra toks paplitęs, todėl įsijausti jums taip pat nereikėtų. Jeigu jau naudojate haštagus „Facebook“ ar „Google+“, daugiau trijų haštagų tikrai nedėkite – iš to tiesiog jokios naudos.

Ilgi haštagai

Kartais žmonės naudoja tokius haštagus kaip #ManLabaiPatinkaNaudotiHashtagusBetNemėgstuTarpų – tokio ilgio haštagus skaityti tikrai nepatogu, ypač kai yra naudojamos tik mažosios raidės.

Nenaudokite #Like4Like, #TeamFollowBack ir panašių haštagų

Taip, tokio tipo haštagai suteiks jums daugiau sekėjų. Tačiau tuo pačiu jums teks skaityti daugybę šlamšto, su jumis „bendraus“ galybė robotų ir t. t. Galiausiai jūsų naudojamas socialinis tinklas jums atsibos, teks kurtis naują paskyrą arba tiesiog ištrinti senąją – juk jūs to nenorite, tiesa?

Tiesiog naudokitės šia funkcija pagal paskirtį – haštagai turėtų padėti atrasti tinkamą informaciją paprasčiau. Jeigu pamažu visi pradės tinkamai naudotis haštagais, galbūt jie jau greitai prigis ir „Facebook“ su „Google+“? Tikėkimės, kad taip!


įDebesis
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!