Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/30156/kaip-profesionaliai-naudotis-facebook-tinklu/spausdinti/

Kaip profesionaliai naudotis „Facebook“ tinklu

Publikuota: 2011-07-21 19:16
Tematika: Programinė įranga
Inf. šaltinis: Pinigukarta.lt

Kaip profesionaliai naudotis „Facebook“ tinkluVisame pasaulyje socialiniai tinklapiai yra tapę daugelio žmonių dienos rutinos dalimi. Kol nebuvo socialinių tinklapių, kai kurias jų funkcijas atlikdavo privatūs detektyvai ar telefonai. Tokios svetainės kaip „Facebook“, „Twitter“ ar „Foursquare“ padeda atnaujinti ryšius su pažįstamais daug paprasčiau nei bet kokie klasės ar mokyklos susitikimai. Nors minėtos svetainės turi daug privalumų, vis dėlto jomis reikėtų naudotis atsakingai ir profesionaliai.

Patarimai

1. Prieš talpindamas nuotraukas atidžiai jas įvertink. Nuotraukos, kuriose tu sportuoji, leidi laiką su šeima tavo profilį papuoš ir paįvairins. Profilyje neturėtų būti per daug apnuoginančių nuotraukų ar tokių, kuriose tu vartoji alkoholį. Prieš samdydami darbuotoją darbdaviai gali patikrinti kandidato profilį ir kvailos nuotraukos gali tapti vienu iš veiksnių prieš nusprendžiant priimti žmogų į darbą ar ne.

2. „Facebook“ statuse talpink žinutes, susijusias su dienos veikla, ypatingais įvykiais, būsimų atostogų planais ir pan. Nors statuso įrašas gali būti naudojamas įvairioms diskusijoms išprovokuoti, venk įžeidžiančių bei viešoje vietoje netinkamų vartoti komentarų.

3. Norėdamas pabendrauti su šeima ar draugais, rašyk mandagias žinutes, neatskleisk jokios asmeninės informacijos ant „Facebook“ sienos. Jeigu nori pasidalinti privačia informacija, tai daryk rašydamas asmenines žinutes.

4. Į savo draugų sąrašą įtrauk tik pažįstamus žmones. Tai padės išvengti privatumo pažeidimų bei įvairių virusų. Taip pat nustatyk profilį apsaugančius privatumo parametrus.

5. „Facebook“ tinkle bendrauk su savo kolegomis ir vadovais. Galbūt tokiu būdu tau pavyks daugiau sužinoti apie karjeros galimybes.


Pinigukarta.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!