Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/30078/google-draugu-ratu-valdymas-7-patarimai/spausdinti/

„Google+“ draugų ratų valdymas: 7 patarimai

Publikuota: 2011-07-15 09:18
Tematika: Programinė įranga
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Kaip rašo friedbeef.com, vienas iš pagrindinių „Google+“ privalumų yra privatumo valymas, skirstant draugus į skirtingus sluoksnius. Tačiau, kad ir kaip tai atrodytų paprasta, ši idėja nėra tokia intuityvi, kaip gali pasirodyti iš pradžių, kadangi „Facebook“ ir „Twitter“ įpročiai yra giliai įsišakniję mumyse.

Kadangi tai yra nauja koncepcija, kai kurie žmonės įsitikinę, kad draugų ratų (Circles) valdymas yra nepatogus ir varginantis, tačiau tai – netiesa, bent jau tada, kai laikomasi šių patarimų:

1. Nesijauskite įpareigoti priimti naują asmenį į savo draugų ratą.

Priešingai, nei „Facebook“ socialiniame tinkle ir būtent taip, kaip „Twitter'yje“ – jūs neprivalote tapti draugais su tais asmenimis, kurie nori sekti jus per „Google+“. Tai reiškia, kad dauguma žmonių – tarp jų ir tie, kurių nepažįstate arba tie, kurie jums nerūpi – gali jus įtraukti į savo draugų ratą. Tai gali būti tiesiog tie žmonės, kurie galvoja, kad tai, ką jūs publikuojate viešai, yra naudinga bei įdomu.

Taigi, jeigu nenorite matyti šių asmenų publikuojamo duomenų srauto, geriausia būtų nepriimti jų į jokį draugų ratą – net ir į pažįstamų/kontaktų ratą. Tai gerokai sumažina draugų ratų valdymo sunkumus ir gaunamus duomenų srautus.

2. Valdykite draugų ratus pagal tai, ką publikuojate, o ne pagal tai, kaip gerai pažįstate žmones.

Žmonės, kuriuos pažįstate, greičiausiai yra iš skirtingų grupių: tai gali būti kaimynai, seni mokyklos draugai, buvę bendradarbiai ir pan. Suskirstyti žmones pagal tai, kaip gerai juos pažįstate, gali būti sudėtinga, ypač – jeigu apjungiate daug žmonių grupių į vieną.

Draugų ratų valdymas teikia daugiau prasmės, jei skirstote žmones į draugų ratus pagal tai, ką juose publikuojate, nes:

  1. Nereikia daug galvoti apie tai, į kuriuos draugų ratus paskirstyti žmones.
  2. Nereikia daug galvoti apie tai, kuriuose draugų ratuose publikuosite savo žinutes.

Pateikiame paprastą pavyzdį, kaip tai daroma (savaime aišku, tai yra tik rekomendacija, o ne taisyklė, kuria būtina vadovautis):

  • A. Žmonės, su kuriais aš noriu dalintis savo bendros būsenos atnaujinimais.
  • B. Žmonės, su kuriais turiu specifinių bendrų interesų ir vis dar noriu dalintis savo bendrosios būsenos atnaujinimais.
  • C. Žmonės, su kuriais turiu specifinių bendrų interesų ir nenoriu dalintis su jais savo bendrosios būsenos atnaujinimais.
  • D. Visi, įskaitant ir tuos žmones, kurie nėra mano draugų rate.
„Google+“ draugų ratų valdymas: 7 patarimai

3. Žinučių blokavimas, norint išvengti nesvarbių pranešimų ne iš savo draugų ratų.

„Google+“ duomenų srautas atvaizduojamas remiantis aktyvumu, o ne chronologine tvarka. Tai – puikus būdas bendravimui ir įsitraukimui paskatinti, tačiau kartais tiesiog norite paskelbti +1 pranešimą temoje, apie kurią ateityje daugiau nebenorite gauti jokių perspėjimų. Tai ypač būdinga norint pakomentuoti tuos viešus pranešimus, kuriuos taip pat komentuoja ir jums nepažįstami asmenys, kurių nuomonė jums nėra aktuali.

Koks sprendimas? Blokuoti pranešimus, naudojantis išskeidžiamu meniu, esančiu dešiniajame kiekvieno pranešimo lango kampe.

Naudojantis šiuo būdu vis dar turite daug sąveikavimo galimybių, tačiau jūsų nebetrikdo per didelis kiekis nesvarbių pranešimų. Tokiu būdu taip pat išvalomas duomenų srautas.

4. Išjunkite perpublikavimą tam, kad jūsų publikacijos neperžengtų draugų ratų.

Kai tik yra perpublikuojama kokia nors informacija, „Google+“, pripažinimas tenka tam asmeniui, kuris pirmasis ją paskelbė. Daugeliu atveju tai yra puiku, nes numatoma autorystė, tačiau kartais – dalinantis privačia arba slapta informacija – nenorite, kad ji būtų iš naujo publikuojama kito žmogaus. Ką tokiu atveju galite padaryti? Nuekite į savo profilį ir išjunkite perpublikavimą – tokiu būdu galėsite jį sustabdyti už savo draugų rato ribų. Be to, jeigu esate pavargę nuo nuolatinio komentarų stebėjimo, galite išjungti ir komentavimo galimybę.

5. Kaip perkelti draugus iš vieno draugų rato į kitą.

Nuėję į draugų ratų puslapį, į pasirinktą draugų ratą vienu metu galite įtraukti kelis žmones. Paeiliui spaudžiant ant žmonių iš sąrašo, jie bus paryškinti mėlyna spalva – tuomet galima juos nutempti į pasirinktą draugų ratą.

Norint perkelti draugus iš vieno rato į kitą, reikia atlikti šiuos veiksmus:

  1. Nueiti į draugų ratų puslapį.
  2. Spustelti ant pasirinkto draugų rato.
  3. Paspausti „View circle in tab“.
  4. Spustelti viršutiniame dešiniajame kampe esantį „More actions“, o tada – „Select all“.

5. Pažymėtus žmonių kontaktus nutempti iš vieno draugų rato į kitą.

6. Kaip pamatyti, kam jūsų draugai publikavo savo pranešimus.

Jeigu kas nors publikuoja naują žinutę, jūs visada galite paspausti ant nuorodos, esančios šalia datos tų žmonių duomenų sraute, kas leistų nustatyti, kam ši publikacija buvo skirta. Tai puikus būdas išsiaiškinti, kaip jūsų draugai dalinasi informacija.

7. Kaip rodyti arba paslėpti draugų ratus.

Eikite į „Google+ nustatymuose esančią „Profile and Privacy“ nuorodą. Po to – į „Network visibility“ ir paspauskite „edit network visibility“ mygtuką.

Tokiu būdu pateksite į pasirinkimų skydelį, kuriame galėsite nustatyti, ką norite, kad kiti asmenys matytų. Tai gali būti žmonės, esantys jūsų draugų ratuose, arba asmenys, kurių draugų ratuose esate patys. Turėkite omenyje, kad draugų ratai, į kuriuos įtrauksite savo draugus, bus visiškai privatūs. Šitaip galite nustatyti asmenis, kurie priklausys bet kuriam jūsų draugų ratui.

Štai ir viskas. Dabar jūs turėtumėte sugebėti valdyti „Google+“ draugų ratus kaip tikri profesionalai ir mėgautis patirtimi!

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!