Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/22485/kaip-istrinti-klaidingus-siulymus-narsykles-formoms/spausdinti/

Kaip ištrinti klaidingus siūlymus naršyklės formoms?

Publikuota: 2010-04-02 09:53
Tematika: Programinė įranga
Inf. šaltinis: Nežinau.lt

Kaip ištrinti klaidingus „autocomplete“ pasiūlymus iš formų laukelių naršyklėje? Naršyklės šioje srityje yra visiškai be intelekto: nesvarbu, suklydai rašydamas savo el. paštą, slaptažodį, svetainės adresą ar kitą informaciją – naršyklė įsimena šiuos duomenis ir įkyriai juos siūlo kiekvieną kartą pildant tokius pačius laukelius.

Kaip ištrinti klaidingus siūlymus naršyklės formoms?

Kadangi su tokia problema ne kartą susidūriau pats, šį paprastą patarimą nusprendžiau parašyti visiems.

Automatinis anketų laukelių užpildymas yra naršyklės funkcija. Kiekviena ją vadina skirtingai, tačiau visos populiariausios leidžia tą priminimą išvalyti – gaila tik, kad dažnai kartu su kitais, reikalingais duomenimis.

Jei klaidingai įvesti duomenys nuolat bado akis, atidarykite naršyklės nuostatas ir…

  • jei naudojate „Firefox“ ar „Google Chrome“, pasirinkite „Clear Browsing History“/„Clear Browsing Data“ (žr. „Chrome“ pavyzdį);
  • jei naudojate „Microsoft Internet Explorer“, pasirinkite „Delete Browsing History“ („Clear now“ mygtukas ištrins iš karto, žr. pav.). Taip pat ši sritis vadinama „Opera“ ir kai kuriose ankstesnės kartos naršyklėse.

Ištrynus naršymo istoriją, dings ir lankytų adresų priminimas adreso laukelyje, bet šis trūkumas ne toks įkyrus kaip klaidingi duomenys pildant anketas.

Šiaip ganėtinai keista, kad naršyklės tebėra ganėtinai žioplos, kai bando įsiminti užpildytus duomenis ar slaptažodžius. Nejau sudėtinga įsiminti tik po sėkmingo prisijungimo (kai serveris nebegrąžina tinklalapio su anketos laukeliais)?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!