Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/1763/kaip-apsisaugoti-nuo-snipinejimo-programu/spausdinti/

Kaip apsisaugoti nuo šnipinėjimo programų

Publikuota: 2005-08-05 10:13
Tematika: Programinė įranga
Aut. teisės: el. paštas ©Panda Security Lietuva
Inf. šaltinis: Panda Security Lietuva

Žinomas faktas, kad devyni iš dešimties kompiuterių turi šnipinėjimo programas. Šios rūšies grėsmės, norėdamos užkrėsti sistemą, išnaudoja net ir menkiausią kompiuterio apsaugos plyšį. Dėl to tik geriausia apsauga galėtų pagelbėti.

Pagrindinis dalykas, norint efektyviai apsisaugoti nuo šnipinėjimo programų, yra surasti sau tinkantį apsaugos sprendimą, apjungiantį reaktyviąsias ir proaktyviąsias technologijas. Nepaisant to, vartotojo naudojimosi kompiuteriu ir internetu įpročiai turi tiesioginę įtaką rizikai, kad sistema bus užkrėsta šnipinėjimo programų. Siekiant ją sumažinti, toliau pateikiami praktiški patarimai vartotojui:

  • Kadangi dauguma šnipinėjimo programų patenka į kompiuterius išnaudodamos programinės įrangos pažeidžiamumus, labai svarbu susiinstaliuoti pačius naujausius „patches“, kuriuos siūlo programinės įrangos platintojai.
  • Įdėmiai perskaityti kiekvienos programos, kurią Jūs instaliuojate savo kompiuteryje, vartojimo gidus ir licencijas, ypač nemokamose versijose. Labai dažnai, šio tipo programos pačios instaliuoja kai kurias šnipinėjimo programas sistemoje.
  • Būkite atsargūs atidarydami adresus naršyklėje. Kai kurie šnipinėjimo programų kūrėjai naudojasi tinkliniais puslapiais – specialiai sukurtais parsiųsti šnipinėjimo programą – su panašiais į kitus žinomų puslapių pavadinimais (googkle,com – vienas iš dabartinių pavyzdžių). Tikslas yra pasinaudoti paprasčiausiu vartotojo suklydimu spausdinant tam, kad suinstaliuotų šnipinėjimo programą jo sistemoje.
  • Nesisiųskite piratinių programų, muzikos, filmų ir kt. Nepaisant jokių teisinių dalykų, šio tipo failai yra gausus visų rūšių grėsmių, įskaitant šnipinėjimo programas, šaltinis.
  • Venkite slaptų puslapių (susijusių su nelegaliais parsisiuntimais, įsilaužimo priemonėmis ir technika). Šie puslapiai dažnai yra ne tik suskurti tam, kad parsiųstų šnipinėjimo programą automatiškai, bet jie gali turėti programų, kurios instaliuotos išsiunčia visų rūšių grėsmes į sistemą.
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!