Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/16932/internet-explorer-isjungimas/spausdinti/

„Internet Explorer“ išjungimas

Publikuota: 2009-05-06 11:33
Tematika: Programinė įranga
Inf. šaltinis: Nežinau.lt

„Windows 7“ turės galimybę „išimti“ „Internet Explorer“ iš operacinės sistemos, jei jums „Microsoft“ naršyklės nereikės, tačiau dabartinėje „Windows Vista“ ir ankstesnėse „Windows“ versijose tokios galimybės nėra. Žinoma, internete galima rasti patarimų, kaip visiškai išmesti IE lauk, tačiau kai kurios programos, naudojančios IE „Triton“ variklį ar kitus komponentus, gali neveikti.

v

Bet fiziškai ištrinti „Internet Explorer“ ir nebūtina, net jei niekada ja nesinaudojate. Jei visos programos ir OS naudos jūsų pasirinktą naršyklę kaip pagrindinę, tai tegu būna ta IE diske - laiku atnaujinama ir pataisoma ji grėsmės kelti neturėtų. Deja, yra programų, kurios dėl kažkokių priežasčių ignoruoja „Windows“ nuostatose nurodytą numatytąją naršyklę ir visada atidaro Internet Explorer, jei joms reikia atidaryti kokį nors tinklalapį. Tai vienas dalykas. Kitas - jūsų šeimos nariai ar svečiai. Jei norite, kad visi naršytų saugiau, reikia kaip nors padaryti, kad būtų naudojama numatytoji naršyklė, o ne „Internet Explorer“.

MakeUseOf.com perskaičiau labai paprastą sprendimą, kaip „Windows XP“ ar „Vista“ išjungti prieigą prie „Internet Explorer“. Tereikia „Control Panel“ atidaryti programų šalinimo ir diegimo langą ir pasirinkti „Set Program Access and Defaults“. Įdomu, kad per daug Windows naudojimo metų man taip ir neteko pasinaudoti šiomis funkcijomis - o, pasirodo, jos gali būti naudingos.

Atidarę programų prieigos valdymą, renkamės „Custom“ dalį ir prie „Internet Explorer“ paprasčiausiai nuimame varnelę nuo „Enable access to this program“. Patvirtinus pakeitimus, IE naršyklė taps nebenaudojama. Įdomu, kad net išjungtą ją prireikus galima paleisti „Run“ eilutėje su komanda „iexplore“. Taigi visiškai „Internet Explorer“ neprarasite.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!