Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/16592/zenklu-kodai/spausdinti/

Ženklų kodai

Publikuota: 2009-04-17 11:35
Tematika: Programinė įranga
Inf. šaltinis: Nežinau.lt

Kompiuterio klaviatūra turi 100+ klavišų, bet viskas, ko mums iš jos prireikia, vis tiek netelpa. Perjungus klaviatūrą į lietuvišką, nepatogu pasiekti dolerio, procentų ženklus, retkarčiais prireikia „copyright“ © ženklelio, kainas norime nurodyti svarais arba jenomis, sakinius atskirti kuo nors įdomesniu, nei įprastas taškas.

Ženklai

„Windows“ turi programą „Character Map“, kurioje galima į klaviatūrą netilpusius ženklus susirasti, nukopijuoti ir įterpti į norimą teksto vietą, tačiau tai yra gaišatis. Jei papildomai naudojamų ženklų nėra daug, lengviausia tiesiog įsiminti jų „Alt“ kodą ir įrašyti tiesiai į tekstą surenkant „Alt+kodas“: paspaudžiam „Alt“ klavišą, laikydami paspaudę surenkame (dažniausiai) keturženklį ženklo numerį, paleidžiame „Alt“ - žymeklio vietoje tekste atsiranda norimas simbolis.

Visą šių simbolių lentelę galima rasti „Daily Cup of Tech“ įraše. Aš jau įpratau prie dažniausiai naudojamų kombinacijų: Alt-0174, Alt-0175, Alt+0248, Alt+38 ir kitų.

Tiesa, verta atsiminti, kad skirtingose OS kartais šie ženklai atvaizduojami skirtingai. Jei „Windows“ su „Alt“ kodu „nupiešite“ rodyklę, tai ji „MacOS“ ar „Linux“ gali virsti klaustuku, dėže ar kokiu nors hieroglifu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!