Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/kompiuterija/74517/ekspertu-patarimai-kaip-rasti-tinkamiausia-nesiojama-kompiuteri-darbui/spausdinti/

Ekspertų patarimai: kaip rasti tinkamiausią nešiojamą kompiuterį darbui

Publikuota: 2020-09-08 19:48
Tematika: Kompiuterinė įranga
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Tinkamas nešiojamas kompiuteris darbui gali užtikrinti, kad darbas bus kur kas produktyvesnis, tad jo paieškos – būtinos. Ypač šiais laikais, kai daugelis profesijų be nešiojamų kompiuterių – nei iš vietos. Kadangi rinkoje siūlomi nešiojami kompiuteriai yra labai įvairūs ir be žinių rasti tinkamiausią gana sunku – siūlome pasinaudoti mūsų gidu, kuriame aptarsime pačius svarbiausius kriterijus geros įrangos pasirinkimui.

Procesoriaus vertinimas

Ekspertų patarimai: kaip rasti tinkamiausią nešiojamą kompiuterį darbui

Nepriklausomai nuo to, ar perkamas bus nešiojamas kompiuteris, ar stacionarus, tačiau procesoriaus vertinimas yra pirmas ir dažniausiai vienas svarbiausių aspektų, kuris turi būti palyginamas tarpusavyje su kitais. Šiuo metu patys populiariausi kompiuterių procesoriai yra Intel bei AMD. Tačiau tai – tikrai nėra vienintelės galimybės. Dažniausiai darbui užtenka 3 branduolių procesoriaus, dar geriau – 4.

Vaizdo plokštė

Taip pat aktualus ir vaizdo plokštės vertinimas, kuris kinta priklausomai nuo to – koks yra Jūsų darbas. Žinoma, tiems, kurie redaguoja nuotraukas, kuria maketus – gera vaizdo plokštė yra būtinumas, o tiems, kurie dirba su „Excel“ – tai nėra prioritetas. Darbui dažniausiai užtenka apie 2 GB vaizdo plokštės.

Kompiuterio atmintis

Žinoma, geras kompiuteris darbui taip pat turi pasižymi ir gera kompiuterio atmintimis. Ir jokio skirtumo, ar Jums reikalingos daug vietos užimančios programos, ar ne. Juk geriau, kai įranga visada veikia našiai, taip?

Žinoma, šiuo metu į kompiuterius galima įdėti specialias talpas: SSD bei HDD, tačiau geriau iškart pirkti galingesnius įrenginius, kad papildomos talpos nereikėtų.

Baterijos tarnavimo laiko tarpas

Jeigu su nešiojamuoju kompiuteriu dažnai dirbate ne tik biure, tačiau ir kitose vietose, kad ir traukinyje – tokiu atveju reikalinga ilgai tarnaujanti baterija, kuri „nepaves“ Jūsų paskutinę minutę. Dažniausiai greta konkretaus kompiuterio jos specifikacijoje būna gana tiksliai nurodyta – kiek tarnauja baterija po 100 % pakrovimo. Žinoma, metų eigoje ji dėvisi, tad galiausiai tenka keisti naujomis.

Ekrano dydis

Galiausiai, kitas svarbus pasirinkimo aspektas yra įstrižainė. Atrodo, kad naršyti dideliuose – kur kas patogiau, tačiau tokiu atveju, kai kompiuteriai dažnai nešamas su savimi – mažesnės įstrižainės įranga paprasčiausiai yra patogesnė. Ji ir sveria mažiau, tad poreikis priklauso nuo Jūsų įpročių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!