Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/kompiuterija/73717/apple-dave-svarbiu-patarimu-apie-kameru-uzklijavima/spausdinti/

„Apple“ davė svarbių patarimų apie kamerų užklijavimą

Publikuota: 2020-07-14 20:29
Tematika: Kompiuterinė įranga
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Internete galima rasti daug istorijų apie tai, kaip vyriausybė ar įsilaužėliai stebi vartotojus per internetinę kamerą nešiojamajame kompiuteryje. Todėl kai kurie ekspertai rekomenduoja ją užklijuoti dėl saugumo. Tačiau „Apple“ griežtai rekomenduoja to nedaryti dėl labai įtikinamų priežasčių.

„Apple“ davė svarbių patarimų apie kamerų užklijavimą

„Apple“ svetainės palaikymo skyriuje buvo paskelbtas straipsnis, skirtas įvairių lipdukų ir apsauginių kamerų dangtelių naudojimui „MacBook“ nešiojamuosiuose kompiuteriuose. Ten rašoma, kad jei naudojate kokią nors apsaugą internetinei kamerai, tokiu atveju neturėtumėte uždaryti nešiojamojo kompiuterio, nes tai gali jį sugadinti.

Kadangi atstumas tarp ekrano ir klaviatūros, kai „MacBook“ uždarytas, yra minimalus, nes kompanija tai apskaičiuoja labai tiksliai, todėl bet kokie nukrypimai gali sugadinti ekraną. Be to, lipdukai ant kameros gali paveikti šviesos jutiklio veikimą ir trukdyti tokioms funkcijoms kaip automatinis ryškumo valdymas ir „True Tone“.

„Apple“ davė svarbių patarimų apie kamerų užklijavimą

„Apple“ pažymi, kad vietoj užklijavimo geriau būtų pagrindinį dėmesį skirti šalia esančiam LED indikatoriui, kuris automatiškai aktyvuojamas įsijungus kamerai. Tokiu būdu nesunku pastebėti kai vaizdas perduodamas. Taip pat sistemos nustatymuose galite pamatyti, kurios programos turi prieigą prie kameros ir prireikus jas apriboti.

Jei vis dėl to būtina užklijuoti kamerą, pvz., reikalaujat viršininkui, tuomet „Apple“ rekomenduoja naudoti lipdukus, kurių storis ne didesnis kaip 0,1 mm (popieriaus lapas spausdintuvui), kurie nepalieka lipnių pėdsakų. Jei apsaugos storis yra didesnis, tada prieš uždarant nešiojamojo kompiuterio dangtelį, ją reikia nuimti.


TopCom.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!