Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/kompiuterija/69131/dirbate-kompiuteriu-atraskite-jusu-profesijai-tinkama-monitoriu/spausdinti/

Dirbate kompiuteriu? Atraskite jūsų profesijai tinkamą monitorių

Publikuota: 2019-07-31 21:01
Tematika: Kompiuterinė įranga
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Monitorius yra viena svarbiausių kompiuterio dalių, nuo jo priklauso tai, kaip aiškiai matote ir suprantate informaciją. Įrenginio ekranas turi daug įtakos ne tik informacijos apdorojimui, bet ir jūsų regai bei sveikatos gerovei. Tačiau nusprendus įsigyti naują kompiuterio monitorių svarbu atsižvelgti ir į tai, kokį darbą dirbate ir kokiems tikslams dažniausiai jį naudojate.

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Nuo monitoriaus kokybės ir funkcijų priklauso vaizdo aiškumas, informacijos atkūrimo greitis ir spalvų ryškumas. Šiame straipsnyje apžvelgsime tris pagrindines profesijas, kurioms itin svarbus tinkamas kompiuterio ekranas. Be to, pateiksime patarimus, kaip išsirinkti jums tinkamą įrenginį.

Kompiuterio monitorius pagal profesiją

Administracinis darbas

Rašant elektroninius laiškus, bendraujant su klientais ir ieškant informacijos, svarbu didelis ir aiškus vaizdas. Tam siūlome rinktis bent 16:9 dydžio ekraną, taip pro jūsų akis nepraslys nė viena klaida.

Vaizdo ir grafikos kūrimas

Šiam darbui daugiausiai reikšmės turi ekrano aiškumas ir spalvų atkūrimas. Rekomenduojama rinktis monitorių, kurio atkuriamoji raiška siektų bent 1 920 x 1 080 pikselių. Be to, palengvinsite darbą, jei turėsite du ekranus, taip sutaupysite laiko ieškodami reikiamų failų ar informacijos.

Programuotojams

Kaip ir administracinis darbas, programavimas reikalauja itin aukšto tikslumo ir dėmesio detalėms. Tam siūlome rinktis didelį ekraną, siekiantį 16:9 išmatavimus bei nepamiršti atkuriamosios raiškos kokybės. Žinoma, šios profesijos specialistams svarbiausia pačio kompiuterio funkcijos, bet monitoriaus tikslumas ir pajėgumas nepamainomas darbo aspektas.

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Kompiuterinė technika geromis kainomis senukai.lt internetinėje parduotuvėje

Senukai.lt parduotuvėje kiekvienas rast tai, ko ieško. Čia platus stacionarių kompiuterių, nešiojamų kompiuterių, monitorių ir kitos kompiuterinės technikos pasirinkimas. Mūsų darbuotojai padės išsirinkti jūsų profesiją ir poreikius atitinkančius įrenginius. Be to, Senukai parduotuvėse jūsų visuomet laukia šaunios kainos ir nuolaidos, tad nieko nelaukite ir užsukite!

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!