Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/kompiuterija/61794/kaip-issirinkti-plansete-darbui/spausdinti/

Kaip išsirinkti planšetę darbui?

Publikuota: 2017-12-04 08:10
Tematika: Kompiuterinė įranga
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiais neribotų galimybių laikais planšetės vis dažniau pakeičia nešiojamuosius kompiuterius – kompaktiškas jų dizainas leidžia dar patogiau tvarkyti darbo reikalus kelionėse, o funkcionalumus užtikrina, kad pavyks susitvarkyti net ir su sudėtingesnėmis užduotimis. Vis dėlto, ieškant verslo poreikius atitinkančio planšetinio kompiuterio, tenka gerokai pasvarstyti, kuris modelis šiuo atveju būtų tinkamiausias – į ką tuomet atkreipti dėmesį?

Atmintis

Tai vienas esminių kriterijų renkantis planšetę darbo reikmėms – didesnė vidinė atmintis leis sutalpinti daugiau Jums reikalingų failų ar programų ir tuo pačiu užtikrins, kad ilgų skrydžių metu galėtumėte peržiūrėti net kelis įdomius filmus. Optimalus variantas šiuo atveju būtų planšetiniai kompiuteriai su 32 GB vidinės atminties, tačiau jei galite sau leisti daugiau, vertėtų pagalvoti ir apie 64 GB ar dar didesnę talpą siūlančius variantus, kadangi dalis jų dažniausiai būna skirta operacinei sistemai.

Kaip išsirinkti planšetę darbui?

Ekranas

Mažesnes planšetes (7 ar 8 colių) bus patogiau pasiimti su savimi, tačiau jų ekranuose sunkiau seksis atlikti rimtesnes darbo užduotis, tuo tarpu 10–12 colių planšetiniai kompiuteriai leis patogiai susitvarkyti su visais procesais ir netgi galės pakeisti Jūsų nešiojamąjį kompiuterį, tačiau nebus tokie lengvi ir kompaktiški keliaujant. Tad renkantis vertėtų apsispręsti, kuriai iš šių savybių teiksite prioritetą. Vis dėlto, nebūtina rinktis kraštutinumų – optimalus variantus verslui ir kelionėms gali būti 9,7 colio planšetės, pavyzdžiui, „Apple iPad“ ar 9,6 colių „Samsung Galaxy Tab E T560“ planšetinis kompiuteris. Gausų skirtingų dydžių planšečių pasirinkimą siūlo pigu.lt elektroninė parduotuvė.

Baterija

Didelė atmintis ir patogaus dydžio ekranas nebebus tokie svarbūs, jeigu nuolat turėsite ieškoti artimiausio elektros lizdo, tad turėtumėte atkreipti dėmesį ir į šį parametrą. Svarbu žinoti, kad planšetės baterijos gyvavimo trukmė dažnai priklauso nuo jos dydžio, tad nenustebkite, kad ilgiau be įkrovimo veikiantys įrenginiai automatiškai bus šiek tiek didesni. Optimaliausias variantas šiuo atveju būtų 6000–8000 mAh planšetinių kompiuterių baterijos, tačiau rinkoje surasite ir daugiau didesnių bei mažesnių variantų.

Veikimas

Spartų planšetinio kompiuterio veikimą ir jo funkcionalumą padės identifikuoti procesorius ir RAM skaičius. Išsirinkti šiuo atveju bus pakankamai paprasta, kadangi daugiau beveik visais atvejais reiškia geriau, tad jeigu lyginsite kelias planšetes tarpusavyje, verčiau rinktis tą, kuri turi daugiau branduolių ir didesnį RAM skaičių – toks planšetinis kompiuteris leis efektyviai vienu metu susitvarkyti su keliomis užduotimis. Taip pat turėtumėte atkreipti dėmesį į procesoriaus greitį, kuris yra išreiškiamas GHz – kuo jis didesnis, tuo greičiau dirbs planšetinis kompiuteris.

Atsižvelgdami į šiuos pagrindinius kriterijus, pakankamai lengvai išsirinksite darbo reikmėms tinkančią planšetę, tad galiausiai beliks apsispręsti dėl konkretaus jos modelio. Atkreipkite dėmesį ir į planšetės dizainą bei papildomas galimybes – daugelis gamintojų siūlo įrenginius su patobulintais garsiakalbiais, puikiomis vaizdo kameromis bei kitomis funkcijomis, kurios leis planšetę naudoti ne tik darbui, bet ir pramogoms.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!