Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/kompiuterija/61272/kaip-macos-nurodyti-periodiskai-istustinti-siuksline/spausdinti/

Kaip „macOS“ nurodyti periodiškai ištuštinti šiukšlinę

Publikuota: 2017-11-06 07:22
Tematika: Kompiuterinė įranga
Autorius: Ramūnas Blavaščiūnas
Aut. teisės: ©MacArena.lt
Inf. šaltinis: MacArena.lt

Man yra tekę matyti kompiuterių naudotojų, kurie perkeldami failus ar aplankus į šiukšliadėžę mano, kad juos jau ištrynė ir jie nebeužima vietos kompiuterio diske. pažvelgus į kai kurių kompiuterių naudotojų failų šiukšlines galima rasti poros metų senumo filmų, dokumentų ur šiaip visokio šlamšto. Nors šiais laikais, diskai kompiuteriuose iš ties talpūs (aš dar pamenu laikus, kai 400 MB diskas buvo nerealiai daug). Tačiau ir šiųdieninių SSD ar HDD talpa yra ribota.

Kaip „macOS“ nurodyti periodiškai ištuštinti šiukšlinę

Ko gero nuo vaikystės pareiga išnešti šiukšles daug kam prisimena kaip ne pats įdomiausias užsiėmimas, tad kodėl gi neautomatizavus kompiuterinės šiukšliadėžės ištuštinimo proceso.

Šiukšlinės automatizavimo tikslu, „Apple“ įdiegė „macOS“ funkciją leidžiančią sistemai nurodyti ištuštinti failų šiukšlinę kas 30 dienų.

  1. Aktyvuokite Finder aplikaciją (pavyzdžiui paspausdami pelės žymekliu ant darbalaukio ar atidarydami aplikacijos langą).
  2. Cmd ⌘-, klavišų kombinacija arba iš Finder meniu pasirinkę FinderPreferences atidarykite aplikacijos nustatymų langą.
  3. Aktyvuokite Advanced skiltį.
  4. Varnele pažymėkite Remove items from the Trash after 30 days.
    Kaip „macOS“ nurodyti periodiškai ištuštinti šiukšlinę
  5. Uždarykite „Finder“ aplikacijos nustatymų Finder Preferences langą.

Ši, kas 30 dienų failų šiukšlinę išvalanti funkcija yra prieinama tik „macOS Sierra 10.12“ ar naujesnės versijos naudotojams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!