Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/kompiuterija/60715/geriausi-nesiojamieji-kompiuteriai-studentams/spausdinti/

Geriausi nešiojamieji kompiuteriai studentams

Publikuota: 2017-09-01 15:46
Tematika: Kompiuterinė įranga
Aut. teisės: ©Pigu.lt
Inf. šaltinis: Pigu.lt

Nešiojamieji kompiuteriai vertinami dėl savo mobilumo ir galimybės patogiai atlikti reikiamas užduotis bet kurioje vietoje, tad dėl šių priežasčių jie tampa nepamainomais pagalbininkais ir studijų metu. Šie įrenginiai stebina ir savo technologinėmis galimybėmis bei gausia pasirinkimo įvairove, tad dažnai iškyla klausimas, kuriuos iš jų geriausia rinktis studentams?

Geriausi nešiojamieji kompiuteriai studentams

Šiuo atveju pasirinkimas priklauso ir nuo studijų krypties – jeigu dažnai teks dirbti su vaizdo ar garso apdorojimo programomis, reikės pasirūpinti kur kas galingesniu nešiojamuoju kompiuteriu, kuris bus pritaikytas ir grafikos darbams. Galingas procesorius, aukšta vaizdo kokybės raiška, didelės atminties vaizdo plokštė – tai pagrindiniai parametrai, kurie leis efektyviai atlikti visas studijų metu reikalingas užduotis. Esant poreikiui, galima rinktis ir didesnės įstrižainės kompiuterius – tokiu būdu bus patogiau pastebėti net ir mažesnes smulkmenas.

Kitais atvejais, kai nešiojamas kompiuteris skirtas paprastesnėms kasdienėms užduotims, rašto darbams ar prezentacijų kūrimui, daugiausiai dėmesio vertėtų skirti patogiam šio įrenginio naudojimui. Tuomet tiks mažesnės įstrižainės kompiuteriai, kurie automatiškai bus ir kur kas lengvesni, tad juos visuomet bus galima nešiotis kartu su savimi. Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje pateikiamas gausus skirtingų nešiojamųjų kompiuterių įstrižainių pasirinkimas, tad tinkamiausias variantas priklausys nuo asmeninių poreikių ir įpročių – vertinantiems mobilumą patiks mažesni modeliai, tuo tarpu kitiems gali pasirodyti, jog stebėti vaizdą didesniame ekrane bus kur kas patogiau.

Planuojant ilgesnes keliones, svarbu atkreipti dėmesį ir į nešiojamojo kompiuterio baterijos tarnavimo laikotarpį. Kuo jis ilgesnis, tuo mažiau nepatogumų laukia išvykos metu – pasirinkus pakankamai ilgai laikančią bateriją, reikalingas užduotis galima atlikti ir keliaujant autobusu, ir išsiruošus atostogauti svečiose šalyse. Įvairios papildomos jungtys ar liečiamas ekranas taip pat suteiks daugiau komforto, tad vertėtų apsvarstyti, kam šiuo atveju teiksite prioritetą.

Studijuojant išlaidų ir taip pakanka, todėl perkant nešiojamąjį kompiuterį, norisi sutaupyti kaip įmanoma daugiau. Šiuo atveju svarbu atkreipti dėmesį, jog šio įrenginio kaina dažniausiai priklauso nuo siūlomų funkcijų ir nešiojamojo kompiuterio galimybių, tad iš anksto vertėtų įvertinti, kurios iš jų Jums iš tikrųjų yra reikalingos. Tuomet, kai šis prietaisas yra naudojamas tik naršymui internete ar kitam kasdieniam naudojimui, užteks ir gerokai paprastesnių ir tuo pačiu pigesnių variantų, tačiau jeigu laisvalaikiu mėgstate žaisti kompiuterinius žaidimus ar dažnai naudojate daug skirtingų programų, gali prireikti ir galingesnio nešiojamojo žaidimų kompiuterio.

Šis pirkinys – ilgalaikė investicija į patogią kasdienybę, tad pasirinkę optimaliausią sau tinkantį variantą, galėsite ir sutaupyti, ir ilgus metus džiaugtis kompiuterinės technikos teikiamomis galimybėmis, kurios pravers tiek studijų metu, tiek ir laisvalaikiu.

Platų nešiojamų kompiuterių asortimentą rasite internetinėje pigu.lt parduotuvėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!