Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/kompiuterija/5471/neklauso-informacijos-ivesties-itaisai/spausdinti/

Neklauso informacijos įvesties įtaisai

Publikuota: 2006-10-14 07:34
Tematika: Kompiuterinė įranga
Autorius: Jakob Nielsen
Aut. teisės: el. paštas ©Lietuvos Rytas, UAB
Inf. šaltinis: el. paštas Kompiuterija – PC World

Staiga ėmus keistai elgtis bevielei klaviatūrai, pelei ar kitam įtaisui, pirmiausia patikrinkite baterijas. Jei galima, jas įkraukite, o paskui iš naujo paleiskite kompiuterį.

Tačiau ką daryti, jei įtaisui elektros energija tiekiama kabeliu arba bėdų kelia ne baterijos? Tokiu atveju jums į pagalbą galėtų atskubėti „Windows“ problemų sprendimo vediklis: pasirinkite „Start“ > „Control Panel“ (jei naudojatės „Categories“ rodiniu – „Start“ > „Control Panel“ > „Printers and Other Hardware“), paskui „Mouse“ arba „Keyboard“. Atverkite „Hardware“ skiltį, spragtelėkite „Troubleshoot“ klavišą. Apie įvesties įtaisų būseną gali informuoti „DirectX“ diagnostikos priemonė: pasirinkite „Start“ > „Run“, įveskite „dxdiag“, spūstelėkite OK. Įvesties įtaisų vertinimo rezultatus pamatysite „Input“ skiltyje.

Jei nei „Troubleshooter“ vediklis, nei „DirectX“ priemonė naudos nedavė, o jūs galite pasiskolinti standartines prie PS/2 jungties jungiamas pelę ir klaviatūrą – nieko nelaukdami taip ir padarykite. Paskui apsilankykite pelės ir klaviatūros gamintojų svetainėse ir atsisiųskite naujausias tvarkykles.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!