Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/kompiuterija/5464/kompiuteris-skleidzia-keistus-garsus/spausdinti/

Kompiuteris skleidžia keistus garsus

Publikuota: 2006-09-19 07:19
Tematika: Kompiuterinė įranga
Aut. teisės: el. paštas ©Lietuvos Rytas, UAB
Inf. šaltinis: el. paštas Kompiuterija – PC World

Kai kurie garsai paprastai nieko gero nežada. Jei esate įsitikinę, kad jūsų diskinis kaupiklis gyvuos neilgai, tuojau pat išjunkite kompiuterį. Ar neįprastus garsus skleidė kaupiklis, sužinosite atjungę jo maitinimo kabelį ir vėl įjungę įrenginį.

Jei didžiausias triukšmadarys – diskinis kaupiklis, nedelsdami atsisiųskite priemonę, galinčią nuskaityti diskinio kaupiklio SMART (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology) duomenis, iš kurių bus aišku, kas nutiko įtaisui. Patartume naudoti jūsų diskinio kaupiklio gamintojo sukurtas priemones, kurių nuorodas rasite svetainėje find.pcworld.com/52750.

Triukšmas netyla net atjungus diskinį kaupiklį

Nėra paprasta nustatyti, kuris kompiuterio komponentas sugedo, tačiau bent jau galite būti tikri, kad išsaugosite duomenis. Vienas paprasčiausių ir veiksmingiausių būdų – iš popieriaus susukti vamzdelį, priglausti jį prie ausies ir paklausyti, kaip veikia atskiros kompiuterio dalys.

Keistus garsus skleidžia aušintuvas

Jei nerimą kelia neįprasti aušintuvo garsai, „SpeedFan“ (find.pcwporld.com/52754) priemone patikrinkite, ar ne per lėtai sukasi pagrindinės plokštės aušintuvas. Nepakankamai aušinami kompiuterio komponentai gali perdegti. Nepamirškite, kad naujas aušintuvas kainuos pigiau nei naujas procesorius ar vaizdo posistemis.

SpeedFan
Jei manote, kad genda kompiuterio aušintuvas ar diskinis kaupiklis, „Speedfan“ priemonė – kaip tik jums. Ji ne tik stebi aušintuvo spartą (turėtų siekti nuo 1000 iki 4000 aps./ min.), bet ir analizuoja diskinio kaupiklio SMART duomenis. Taigi būsite perspėti apie gresiantį diskinio kaupiklio gedimą.

Dar viena gera priemonė temperatūrai stebėti – „CPUCool“ (find.pcworld.com/48561).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!