Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/kompiuterija/22781/usb-prievadu-isvedimas-i-isore-usb-prievadu-skaiciaus-didinimas/spausdinti/

USB prievadų išvedimas į išorę (USB prievadų skaičiaus didinimas)

Publikuota: 2010-04-21 11:44
Tematika: Kompiuterinė įranga
Aut. teisės: ©Radiocool.lt
Inf. šaltinis: Radiocool.lt

Įprastas sprendimas, pritrūkus USB prievadų, įsigyti USB šakotuvą (angl. hub), tačiau jie turi keletą trūkumų.

USB prievadų išvedimas į išorę (USB prievadų skaičiaus didinimas)

Į šakotuvą pajungti USB įrenginiai dalinsis vienu maksimaliu greičiu (USB 2.0 – 480 Mbits). Didesnė bėda – tai maitinamo srovės dalybos. Vienas USB prievadas gali atiduodi 500 mA, šakotuve ši srovė teks keliams prijungtiems įrenginiams, tad esant daugiau įrenginių jie gali neveikti, štai kodėl šakotuvai su daugiau lizdų turi atskirą maitinimą. Taip pat kai kurie USB įrenginiai gali neveikti būdami prijungti šakotuve, o ne tiesiogiai. Žinoma, gali būti, jog Jums USB šakotuvai veikia be jokių problemų.

USB šakotuvai

Kitas būdas – pasididinti USB prievadų skaičių, tai pasinaudoti PCI USB praplėtimais. Manau, geriausias iš būdų, jei turite laisvą PCI lizdą, tačiau jis man nepatiko, nes visi nauji USB  prievadai būtų PC gale.

Pagrindinėje plokštėje esančius USB prievadus gali suskirstyti į dvi kategorijas, tai jau paruošti naudoti lizdai galinėje panelėje ir plokštėje esančios USB jungtis (angl. headers) (žiūrėti foto). Nuo šių jungčių pajungti kabeliai eina į kompiuterio priekinėje panelėje  esančius USB lizdus. Vienas toks „USB header“ = 2 USB prievadai.

Mano situacija: plokštėje yra dvi USB jungtys (header), viena panaudota, tačiau iš tų dviejų prievadų dėl lūžusio lizdo priekyje veikia tik vienas. Todėl nusprendžiau susigrąžinti 1 prievadą atgal.

Visam tam reikalui reikia USB lizdo, USB kabelio ir 4 kontaktų kištuko. Šįkart nesiorientavau į kainą ir už 7 litus nusipirkau 3 m ilgio USB prailgintoją, tam kad gaučiau pirmus du komponentus.

USB prailgintojas

USB kabelis, deja, buvo ne su pintais laidais, tad ne toks atsparus trukdžiams, tiesa aš pats kaltas, jog nepasižiūrėjau, ar prie kabelio nurodyta USB 2.0, tačiau paguodė tai, jog laidai buvo paženklinti pagal standartą

USB

Tad teliko susirasti pagrindinės plokštės dokumentacijoje USB jungties išvadų reikšmes ir prilituoti laidus prie atitinkamų lizdo kontaktų.

USB

Šarvas lituojamas jungiamas prie GND tik „host“ t.y. kompiuterio pusėje.

Tiesa, nepamirškite pasižymėti kurioje pusėje yra +5 V ar GND laidas, nes paskui teks spėlioti jungiant jungtį ant USB lizdo.

Štai pajungiau kabelį, deja, nelabai daug vietos fotografavimui, tai gavos beveik beprasmė nuotrauka. Viskas veikia, greitis lyg dėl prastesnio kabelio nekrito.

USB prijungimas

Originalus straipsnis - Radiocool.lt tinklaraštyje.


Radiocool.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!