Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/kompiuterija/22770/kvm-perjungejai/spausdinti/

KVM perjungėjai

Publikuota: 2010-04-16 17:52
Tematika: Kompiuterinė įranga
Inf. šaltinis: D-Link

KVM (klaviatūros, pelės ir monitoriaus) perjungėjai – puiki išeitis, jeigu darbui reikalingi keli kompiuteriai, jeigu, turėdamas nešiojamą kompiuterį, norite dirbti su patogesne klaviatūra ir didesniu monitoriumi arba jeigu reikia užtikrinti serverinės valdymą.

„D-Link DKVM-4K“ – tai 4 prievadų KVM perjungėjas su PS/2 ir VGA prievadais
D-Link DKVM-4K“ – tai 4 prievadų KVM perjungėjas
su PS/2 ir VGA prievadais.

KVM perjungėjas leidžia naudotis ir valdyti daugiau nei veiną stacionarų ar nešiojamą kompiuterį. Kompiuterius ar sisteminius blokus per KVM prijungti prie vienos klaviatūros, pelės ir monitoriaus yra nesudėtinga, tam nereikia papildomos įrangos ar papildomų nustatymų programinėje įrangoje. Kompiuterių valdymas perjungiamas vieno ar kelių klaviatūros klavišų paspaudimu. Toks sprendimas yra labai efektyvus, ypač jeigu darbui naudojami keli kompiuteriai su skirtingomis programomis.

KVM taip pat yra išeitis tiems vartotojams, kurie kasdienėje darbinėje veikloje naudoja nešiojamus kompiuterius, turinčius nepatogias, mažas klaviatūras ar nedidelius monitorius. Tokiu atveju nešiojamą kompiuterį per KVM prijungus prie stacionaraus kompiuterio, galėsite dirbti abiem kompiuteriais ir naudoti patogesnę stacionaraus kompiuterio klaviatūrą ir monitorių. Galite dirbti su stacionariu kompiuteriu ir kartu stebėti nešiojamąjį kompiuterį kaip konsolę. Tai ypač paprastas sprendimas, nes nereikia nuolat prijungti ar išjungti papildomų kabelių.

KVM perjungėjai

Jeigu turite serverinę, KVM labai tiks jos valdymui. Taip iš vienos darbo vietos galima valdyti visus serverius. Tokios konsolės įrengimui kartu su KVM reikia įsigyti vieną monitorių, klaviatūrą ir pelę, kurių, pačiam serveriui nereikia. Kadangi linijiniu būdu galima sujungti kelis KVM įrenginius, atsiranda galimybė iš vienos darbo vietos, naudojant vieną monitorių, klaviatūrą ir pelę, vienu metu dirbti su šimtais serverių.


D-Link
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!