Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/kompiuterija/22255/kaip-pakeisti-kompiuterio-isvaizda/spausdinti/

Kaip pakeisti kompiuterio išvaizdą

Publikuota: 2010-03-26 09:09
Tematika: Kompiuterinė įranga
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Моdingas – tai bet kokio techninio prietaiso išvaizdos keitimas, pradedant nuo įprasto perdažymo ir paveikslėlių piešimo ant jo, baigiant meno kūrinių kūrimu. Kai kuriems šis užsiėmimas tampa pomėgiu, tačiau pagrindinis modingo tikslas – „patirti estetinį pasitenkinimą iš daikto, kuris patinka“, o taip pat „būdas išreikšti savo individualumą“, rašoma Bit-tech.net.

Tai – kruopštaus darbo reikalaujantis procesas

Bet kuris žmogus gali originaliai pakeisti savo kompiuterio išvaizdą, nesigilindamas į jų techninius ir technologinius parametrus. Paprasčiausias būdas – nudažyti kompiuterio korpusą. Tam reikalui labiausiai tinka emalė automobiliams dažyti. Tačiau tai – kruopštaus darbo reikalaujantis procesas, kad būtų lygiai ir vienodai padengtas sluoksnis.

Kaip pakeisti kompiuterio išvaizdą

Suprantama, pirmiausiai reikėtų pašalinti senus dažus, o paskui uždėti gruntą. Ir tik po to, iš pradžių uždėti vieną sluoksnį dažų, palaukti, kol išdžius, tada – antrą, o reikalui esant ir trečią. O kai dažai gerai išdžiūsta, paviršių reikėtų nupoliruoti ir padengti laku. Šis procesas gali trukti net keletą savaičių.

Korpusas gali šviesti tamsoje

Nudažyti kompiuterio korpusą – gerai, bet dar geriau jį papuošti piešiniais arba nusipirkti specialų piešinį ir priklijuoti jį ant korpuso.

Kaip pakeisti kompiuterio išvaizdą

Dar vienas dažymo būdas - nupiešti piešinį dažų balionėliu arba panaudoti specialius liuminofosforo dažus, šviečiantys tamsoje. Tačiau dažų padengimo kokybė ir jo išvaizda bus gerokai prastesnė nei dažant automobilių dažais. Taip pat galima korpuso paprastus varžtus pakeisti spalvotais, kad jie neišsiskirtų iš bendro fono.


Alfa.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!