Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/kompiuterija/11519/atitarnavusius-nesiojamuju-kompiuteriu-akumuliatorius-galima-atnaujinti/spausdinti/

Atitarnavusius nešiojamųjų kompiuterių akumuliatorius galima atnaujinti

Publikuota: 2008-05-09 16:39
Tematika: Kompiuterinė įranga
Autorius: Grigorij Černikov
Inf. šaltinis: PC Master

Nešiojamųjų kompiuterių baterijose naudojami „Li–Ion“ elementai, nauji nešiojamųjų kompiuterių akumuliatoriai vidutiniškai laiko nuo 2 iki 4 val. Po 2 – 3 metų kompiuteris dar nėra nusidėvėjęs, tačiau jo baterija dažniausiai laiko vos 10 – 30 minučių. Pirmoji pagalba – akumuliatoriaus atnaujinimas.

Nešiojamųjų kompiuterių akumuliatorių (baterijų) atnaujinimas

Įvairūs akumuliatoriai:
Atitarnavusius nešiojamųjų kompiuterių akumuliatorius galima atnaujinti
Atitarnavusius nešiojamųjų kompiuterių akumuliatorius galima atnaujinti
Atitarnavusius nešiojamųjų kompiuterių akumuliatorius galima atnaujinti
Atitarnavusius nešiojamųjų kompiuterių akumuliatorius galima atnaujinti

Atnaujinimo metu senieji akumuliatoriaus elementai (celės) keičiami į naujus. Pakeitus elementus akumuliatoriuje perprogramuojamas laiko skaitliukas, koreguojami krovimo/iškrovimo parametrai, atstatomi kiti gamykliniai parametrai. Po remonto atliekamas specialus akumuliatoriaus kalibravimas ir keli testavimo ciklai.

Visi darbai atliekami laikantis nešiojamojo kompiuterio gamintojo technologinių rekomendacijų. Šiuo metodu restauruotos baterijos tiek savo parametrais, tiek kokybe nenusileidžia naujoms, o kai kuriais parametrais net viršija.

Kodėl geriau atnaujinti, nei pirkti naują?

  1. Viena iš pagrindinių baterijos kokybės savybių yra elementų (celių) parametrų sutapimas. Masinės gamybos metu gamintojai neturi galimybės tikrinti ir parinkti visus elementus pagal parametrų sutapimą, todėl dažna naujų baterijų trumpo tarnavimo priežastis – elementų parametrų skirtumas.

    Kiekvienas elementas baterijos atnaujinimo metu parenkamas individualiai.

  2. Ir nenaudojamos „Li-Ion“ baterijos sensta. Nusipirkę naują bateriją, jūs nežinote kiek laiko ji gulėjo sandėliuose.

    Restauravimo metu sudedami elementai, kurie buvo pagaminti ne vėliau nei prieš 2 – 3 mėnesius. Taip Jūs išvengsite rizikos, jog elementai baterijoje bus senstelėję.

  3. Esant galimybei į atnaujinamą akumuliatorių dedame didesnės talpos elementus, todėl kompiuterio akumuliatorius veiks 10 – 30% ilgiau.

  4. Gamintojai siekdami sumažinti gaminių savikainą dažniausiai nesudeda visų elementų. Kaip matote nuotraukoje, į bateriją dedami plastmasiniai elementų pakaitalai. Šioje baterijoje sudėti aštuoni elementai, nors vietos yra dvylikai (pasitaiko ir taip, kad vietoje aštuonių elementų įdedami tik keturi).

    Nešiojamųjų kompiuterių akumuliatorius

    Atnaujinimo metu sudedamas maksimaliai galimas elementų skaičius (jei leidžia korpuso konstrukcija) ir akumuliatoriaus talpa padidinama dar 30 – 50%.

  5. Šiuo metu siūlomų naujų pigių baterijų kokybė nėra itin gera. Baterijų valdikliai dažniausiai neturi apsaugų nuo perkaitinimo ar perkrovimo.

    Atnaujinat bateriją paliekamas senasis (originalus) sertifikuotas nešiojamo kompiuterio gamintojo valdiklis.

  6. Išsirinkti tinkamą naują bateriją nėra paprasta. Korpuso atitikimas negarantuoja baterijos tinkamumo nešiojamajam kompiuteriui.

    Restauruojant bateriją lieka originalus korpusas ir valdiklis, tai garantuoja 100% akumuliatoriaus suderinamumą su Jūsų kompiuteriu.

  7. Senieji elementai utilizuojami. Galite būti tikri, kad atnaujinę bateriją nepakenksite gamtai.

  8. Senąją bateriją atnaujinti yra pigiau nei pirkti naują.

Daugiau informacijos apie atnaujinimą ieškokite „PC Master“ puslapyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!