Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/83739/primena-kaip-deklaruoti-ir-atsiskaityti-uz-elektros-energija-pirmaji-nepriklausomo-tiekimo-menesi/spausdinti/

Primena, kaip deklaruoti ir atsiskaityti už elektros energiją pirmąjį nepriklausomo tiekimo mėnesį

Publikuota: 2022-07-30 11:02
Tematika: Kitos protingos mintys
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Apie 500 tūkst. „Ignitis“ klientų nuo liepos 1 d. prasidėjo nepriklausomas elektros energijos tiekimas. Mėnesio pabaigoje klientai yra įpratę deklaruoti skaitiklio rodmenis ir atsiskaityti už suvartotą elektros energiją, todėl „Ignitis“ atsiskaitymų valdymo skyriaus vadovė Agnė Žalienė primena, kad atsiskaitymo tvarka už nepriklausomą elektros tiekimą skiriasi nuo visuomeninio tiekimo tvarkos ir paaiškina, kaip ir kada atsiskaityti už suvartotą elektros energiją.

Primena, kaip deklaruoti ir atsiskaityti už elektros energiją pirmąjį nepriklausomo tiekimo mėnesį
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Prasidėjus nepriklausomam elektros energijos tiekimui, pirmąjį mėnesį už paslaugas atsiskaityti nereikia – tik deklaruoti skaitiklio rodmenis. Tai klientai gali atlikti iki paskutinės pirmojo nepriklausomo elektros energijos tiekimo mėnesio dienos. Sąskaitos už deklaruotus skaitiklio rodmenis sulauks iki kito mėnesio 10 dienos. Gavę sąskaitą, klientai ją turės apmokėti iki einamojo (to paties) mėnesio pabaigos. Tuo pačiu galės deklaruoti skaitiklio rodmenis už einamąjį mėnesį. Jei klientas skaitiklio rodmenų nedeklaruos, sąskaitą gaus pagal suvartojimo vidurkį ar skaitiklio patikrinimo metu užfiksuotus rodmenis.

Pavyzdžiui, nepriklausomas elektros energijos tiekimas prasidėjo liepos 1 d., tai iki liepos 31 d. gyventojams būtina tik deklaruoti skaitiklio rodmenis. Tuomet už deklaruotus skaitiklio rodmenis sulaukti sąskaitos, kuri klientus pasieks iki rugpjūčio 10 d., ir ją apmokėti iki rugpjūčio pabaigos. Jei nutiks taip, kad klientas susimokės už suvartotą ir deklaruotą elektros energiją jau pirmąjį nepriklausomo tiekimo mėnesį – nieko tokio. Šią sumą „Ignitis“ įvertins pateikdami sąskaitą, o sumokėti pinigai niekur nedings.

Susimokėti už „Ignitis“ suteiktas paslaugas patogiausias ir greičiausias būdas – „Ignitis“ savitarna, o tie klientai, kurie nesinaudoja internetu, atsiskaityti už elektros energiją gali klientams įprastose įmokų surinkimo vietose.

Deklaruoti skaitiklio rodmenis taip pat patogiausia savitarnoje, o tie klientai, kurie nesinaudoja internetu, pirmąjį mėnesį deklaruoti skaitiklio rodmenis gali paskambinę telefonu +370 611 21802. Nuo antrojo nepriklausomo elektros energijos tiekimo mėnesio, deklaruoti skaitiklio rodmenis bus galima ir įmokų surinkimo vietose, atsiskaitant už suvartotą elektros energiją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!