Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/81431/kada-reikalingas-staliukas-nesiojamam-kompiuteriui/spausdinti/

Kada reikalingas staliukas nešiojamam kompiuteriui?

Publikuota: 2022-01-13 14:20
Tematika: Kitos protingos mintys
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Turite nešiojamą kompiuterį? Jį naudojate darbui, pramogoms ar viskam viename? Kad ir kokie jūsų poreikiai, labai gali būti, kad staliukas nešiojamam kompiuteriui tikrai bus naudingas. Visgi jų rinkoje yra tokia didelė įvairovė, o iš pirmos pažiūros jie visi gali atrodyti panašūs, tad tikrai daug kam gali kilti klausimas, koks gi staliukas būtų geriausias? Yra tikrai ne vienas kriterijus ir faktas, į kurį reikia atsižvelgti, tad pasižiūrėkime, kada reikalingas staliukas jūsų laptopui ir kaip išsirinkti geriausią?

Kada reikalingas staliukas nešiojamam kompiuteriui?
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Poreikiai darbui

Bene dažniausias iššūkis, kuris kyla žmonėms – rasti patogią vietą darbui. Ypač šiais laikais, kada daug dirbame iš namų arba reikalingas mobilumas ir dalį užduočių atlikti vienoje vietoje, o dalį – kitoje, staliukas nešiojamam kompiuteriui tikrai bus labai naudingas.

Darbiniams tikslams perkamas sprendimas yra naudingas, jeigu pasižymi ergonomiškumu ir mobilumu. Visada verta rinktis tokį staliuką, kuris tvirtai sukonstruotas, yra kompaktiškas bei patogus, tačiau tuo pat metu ir pvz., – sulankstomas ir jį galima nešioti iš vienos vietos į kitą.

Darbui reikalinga stalo erdvė turėtų būti pakankamo dydžio, kad ant jos tilptų ne tik kompiuteris, bet ir pvz., pelytė, papildoma darbo įranga, kavos puodelis, rašymo priemonė, kiti įrankiai ar daiktai. Priklausomai nuo to, kuo užsiimate, poreikiai erdvei gali skirtis, tad į tai atsižvelkite, kai renkatės. Daiktus vertinkite ne tik pagal estetiką, tačiau ieškokite ir tokio staliuko, kuris labiausiai tinka pagal savo turimas technines savybes. Sulankstomas staliukas su specialiu išsiskleidžiamu ar reguliuojamu priedu – idealus pasirinkimas beveik kiekvienam dirbančiam ar dirbančiai.

Poreikiai žaidimams ar pramogoms

Žaidimams ar pramogoms reikia visai kitų savybių nei darbui. Jeigu darbe svarbu ergonomiškumas, o taip pat praverčia ir mobilumas, tai žaidimams ir pramogoms dažniausiai norime skirti erdvę ir ją ten ir išlaikyti. Retai kada rasime mobilią žaidimų stotelę, dėl ko apsimoka šiems poreikiams pirkti didesnius stalus, ant kurių tilptų gerokai didesni nešiojami kompiuteriai (žaidimų) ir visa papildoma įranga, kaip pvz., klaviatūra, kolonėlės, kamera, mikrofonas ir t. t.

Tokiam tikslui gerai tinka dideli staliukai. Čia nėra būtini stalčiai ar reguliavimai, vis tiek, žaidžiant ar pramogaujant norisi, kad reguliuotųsi kėdė, o pačio stalo korekcijos nėra itin reikalingos.

Žaidimams tinkantys staliukai išsiskirs ne tik dydžiu, bet ir tvirta konstrukcija. Ypač žaidžiant FPS žanro, veiksmo, nuotykių ar kitus žaidimus su veiksmo elementais, svarbus reakcijos laikas ir paspaudimų intensyvumas. Jeigu stalas bus pernelyg lengvos konstrukcijos, susišaudymo žaidime metu jis, nuo jūsų judesių gali imti drebėti ir svyruoti, dėl ko sumažės žaidėjo taiklumas ir bus prasta patirtis. Būtina pasirinkti staliuką, kurio savybės užtikrina konstrukcijos tvirtumą net ir pramogų metu.

Svarbiausios gero staliuko savybės

Kaip jau išsiaiškinome, svarbiausios savybės priklauso nuo to, kokie yra jūsų pagrindiniai poreikiai. Visgi, nusprendėme išrinkti penkias svarbiausias savybes, kuriomis turėtų pasižymėti visi staliukai, kuriuos galima laikyti geru pasirinkimu.

Kaina. Be abejonės, negalima nuneigti to, kad kiekvienam pirkėjui bus svarbi jo pasirinkto staliuko kaina. Šių prekių kainos svyruoja nuo ~40 € iki daugiau nei 100 €. Viskas priklauso nuo pagaminimo kokybės, medžiagų, kurios panaudotos, ergonomiškumo ir papildomų funkcijų. Geriausia – apsibrėžti biudžetą, kurio laikysitės ir pasilikti ~10-20 % perviršio rezervą dėl labai gero varianto.

Konstrukcijos tvirtumas. Net, jeigu išleidžiate mažiausią įmanomą sumą, vis tiek nesinori, kad staliukas siūbuotų ir purtytųsi, kiekvieną kartą, kai kažką darote. Peržvelkite konstrukcijos tvirtumą nuotraukose arba įvertinkite medžiagas, iš kurių jis pagamintas.

Kompaktiškumas ir mobilumas. Šios savybės nėra tiek svarbios žaidėjams, bet daugiau ar mažiau jų norisi visiems. Jeigu stalą galima sulenkti perpus ir neštis į kitą vietą patogiai – tai visuomet yra pliusas. Neignoruokite šios savybės.

Geri atsiliepimai. Niekuomet pro ausis/akis nepraleiskite gerų, kitų klientų atsiliepimų. Ši informacija yra be galo naudinga, kai perkate internetu, kadangi rinktis prekes jų nemačius ir nepačiupinėjus realiai – gali būti keblu.

Didžiausios klaidos, kurias daro žmonės, kai renkasi staliuką nešiojamam kompiuteriui

Kad jūsų pirkimo patirtis būtų sėkminga ir naudinga, apžvelgsime keletą klaidų, kurias žmonės dažnai daro, kai renkasi staliuką nešiojamam kompiuteriui.

  1. Nenusistato biudžeto ir blaškosi tarp daugybės skirtingų variantų.
  2. Neskaitomas prekės aprašymas ir neįvertinamos jos savybės.
  3. Perkamas per mažas staliukas (jeigu abejojate, geriau rinktis vos vos didesnį).
  4. Permokama dėl grožio – nors tai ir yra svarbu, bet čia reikia funkcionalumo ir praktiškumo, o ne išvaizdos.

Ieškote staliuko nešiojamam kompiuteriui? Apsilankykite: https://imuperku.lt/buitis/kompiuteriu-priedai-koloneles/nesiojamo-kompiuterio-staliukai-stovai-laikikliai/.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!