Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/79302/vienisumo-epidemija-technologiju-amziuje-kaip-spresti/spausdinti/

Vienišumo epidemija technologijų amžiuje: kaip spręsti?

Publikuota: 2021-08-09 20:05
Tematika: Kitos protingos mintys
Autorius: Justas Mikalauskas
Aut. teisės: ©Topzone.lt
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Vienišumo epidemija laikais, kai šimtus žmonių pasiekti galima vienu mygtuko paspaudimu, o virtualių draugų kiekvienas turim po šimtą ar net tūkstantį? Pasirodo, technologijos ne visada gali padėti susirasti draugų. Dabartinė jaunimo karta skundžiasi, kad jaučiasi dvigubai dažniau vieniši nei jų tėvai. Kai kurie neturi net vieno draugo! Šiemet mūsų vienišumo tema organizuoti renginiai sutraukė rekordinį skaičių dalyvių, įrodydami, kad tai yra viena aktualiausių problemų šiandien.

Vienišumo epidemija technologijų amžiuje: kaip spręsti?

Prie tokio aktyvaus susidomėjimo galėjo prisidėjo ir karantinas, kuris dar labiau paryškino situaciją. Nors ir prieš Covid ir karantiną, vienišumo kreivė jau augo eksponentiškai. Ypač keista, kad sparčiausias ir didžiausias vienišumo augimas yra jaunimo tarpe. Pagal apklausas, net 30% jaunų žmonių (25-35 metų tarpe) skundžiasi, kad jaučiasi vieniši. Paklausinėjus dagiau, pagrindinė kliūtis susirasti naujų draugų yra bendrų hobių, veiklų neturėjimas. Visi tiesiog sulindo į ekranus po vieną? Kaip spręsti tokią problemą?

Vienišumo epidemija technologijų amžiuje: kaip spręsti?

Atsakymas beveik pateiktas: reikia bandyti naujas veiklas, susirasti savo mėgiamą, o su ja natūraliai susipažinsite su naujais žmonėmis, susirasite tą pačią veiklą mėgstančių draugų. Pavyzdžiui, mes mėgstame šokius, ypač lotynų: Salsa ir Bachata. Šie šokiai atkeliauja iš pietinių šalių kaip Ispanija, jie natūraliai kilo iš žmonių pomėgio susirinkti, pašokti kartu, pasikeisti poromis. Galbūt dar ne visi girdėjo apie tokią veiklą, Arba neturėjo finansinių galimybių apsilankyti ir išbandyti šokių pamokas mokykloje. Taigi mes su Europos Solidarumo Korpuso pagalba sugalvojome ir pradėjome organizuoti nemokamus šokių vakarus, keliomis video pamokomis pradedantiesiems pasidalinome internete, kad galėtume žmones supažindinti su nauja veikla, ir tokiu būdu pagelbėti sprendžiant vienišumo problemą.

Vienišumo epidemija technologijų amžiuje: kaip spręsti?

Pažiūrėkite video iš vieno jau įvykusio renginio, galbūt net pabandykite tuos pačius judesius pakartoti prie kompiuterio ekrano.

Video pamokos yra skirtos daugiau susipažinti su šokiais, judesius pasikartoti namuose, bet gyvai tuos pačius žingsnius išmokti visada bus žymiai lengviau ir smagiau. Svarbiausia, atėję į mūsų organizuojamus šokių renginius susipažinsite su naujais žmonėmis, bent valandą praleisite bendraudami gyvai be telefonų, ir galbūt atrasite naują mėgiamą veiklą ir surasite naujų draugų. Apie projektą ir ateinančius renginius daugiau informacijos galite rasti „Facebook“ Europos Jaunimo projektų puslapyje. Taip pat sužinoti apie kitų organizacijų ir mokyklų organizuojamus panašius atvirus, nemokamus renginius, kurie ypač populiarūs būna vasaros metu.


* Projektas yra finansuojamas pagal programą „Europos solidarumo korpusas“.
* Šis straipsnis atspindi tik autoriaus nuomonę, Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija nėra atsakinga už jame pateiktą informaciją.
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!