Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/73510/4-zingsniai-kaip-uzsidirbti-is-telefonu-darytu-nuotrauku/spausdinti/

4 žingsniai, kaip užsidirbti iš telefonu darytų nuotraukų

Publikuota: 2020-06-28 19:07
Tematika: Kitos protingos mintys
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Technologijų kompanijos kasmet pristato išmaniuosius telefonus su vis geresnėmis kameromis, todėl ne veltui sakoma, kad šiais laikais fotografu gali tapti kone kiekvienas. Dabartiniai išmanieji telefonai leidžia ne tik kokybiškai užfiksuoti išskirtinį kadrą, bet ir pakoreguoti jo spalvas, ryškumą, formatą ir kitas savybes, rašoma pranešime žiniasklaidai. Bet ar susimąstėte, kad jei jūsų telefono galerija kupina gražių nuotraukų, jūs galite jas pardavę užsidirbti papildomų pinigų vasaros atostogoms? Dalijamės keturiais būdais, kurie padės parduoti įamžintus kadrus.

4 žingsniai, kaip užsidirbti iš telefonu darytų nuotraukų
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Nuspręskite kokio tipo nuotraukas galėtumėte parduoti

Nesvarbu, kokiu būdų pasirinksite parduoti savo nuotraukas, svarbiausia, kad jos pritrauktų kuo didesnę pirkėjų auditoriją. Dažniausiai vartotojai ieško nuotraukų konkrečiam tikslui – reklamai, atvirukui, plakatui ar žurnalui, todėl išskiriamos kelios labiausiai perkamos nuotraukų kategorijos.

Verslo tikslams dažniausiai ieškomos nuotraukos, kuriose užfiksuoti dirbantys žmonės – dalyvaujantys susirinkimuose, diskutuojantys ar tiesiog sėdintys prie kompiuterio. Taip pat, nemažiau vertinamos vaikų, suaugusiųjų ir vyresnio amžiaus žmonių nuotraukos natūralioje, kasdienėje aplinkoje.

Jei nemėgstate fotografuoti žmonių – nieko tokio. Už portretines nuotraukas ne mažiau populiarūs ir perkami estetiškai patiekto maisto natiurmortai, smulkūs kasdieniai įrankiai ar, pavyzdžiui, automobilių detalės. Be to, itin populiarūs yra įvairūs gamtos ir miesto architektūros vaizdai, kuriuos įamžinant labai svarbu atkreipti dėmesį į kadro originalumą.

Kartais iki tobulo kadro trūksta tik įdomesnio kampo ar nestandartinės perspektyvos. Šiam tikslui pasiekti visai nebūtina gultis ant žemės ir pirkti specialius stovus, tam puikiai pasitarnauja ir šiuolaikiniuose išmaniuosiuose esančios kameros funkcijos.

Sukurkite savo interneto svetainę

Vienas geriausių būdų užsidirbti iš savo fotografijų – sukurti interneto svetainę. Šis būdas ypač patiks tiems, kurie mėgsta viską kontroliuoti, nes čia būsite atsakingas ne tik už puslapio dizainą, bet ir savo paties sudarytą nuotraukų galeriją.

Gerai visame pasaulyje žinoma svetainių kūrimo platforma „Wordpress“, gali ypač praversti ruošiant šiuolaikišką puslapio dizainą. Ji leidžia įterpti nuotraukų galeriją, sukurtą per „Eniva Gallery“ papildinį. Šioje galerijoje galėsite sudėti visus geriausius savo kadrus ir juos pardavinėti už norimą kainą.

Tiesa, ši svetainių platforma, kaip ir daugelis kitų, yra mokama, dėl to prieš pradedant teks investuoti šiek tiek pinigų. Be to, svetainės kūrimas reikalauja specifinių žinių ir laiko, todėl, norėdami sutaupyti, pirmiausia pasidomėkite, ar tarp savo pažįstamų neturite puslapių dizainerio, kuris galėtų sukurti jums patinkančią svetainę.

Parduokite nuotraukas kitiems vartotojams

Kur kas paprastesnis ir greitesnis būdas už interneto svetainės kūrimą – pardavinėti nuotraukas kitiems interneto vartotojams. Viena populiariausių ir dažniausiai visame pasaulyje naudojamų interneto svetainių „Shutterstock“ leidžia bet kuriam žmogui prisiregistruoti ir patalpinti savo nuotraukas. Ši svetainė ypač vertinama tų, kurie saugo savo autorines teises, nes visi kadrai specialiai pažymimi. Taip nuotraukos nebus išplatintos nelegaliai.

Dar paprastesnė platforma už „Shutterstock“, tai mobiliesiems įrenginiams skirta programėlė „Dreamstime“. Čia lengvai ir paprastai, vos per kelias minutes prisiregistravę, galėsite įkelti vasariškus kadrus, maisto nuotraukas, gamtos ar miesto vaizdus.

Šioje programėlėje vartotojui tereikės įkelti savo padarytą nuotrauką, pasirinkti kainą, už kurią nori parduoti, pažymėti grotažymes, pagal kurias kiti galės lengvai rasti nuotrauką ir ją nusipirkti. Be to, šioje programėlėje galite stebėti kitų vartotojų keliamas nuotraukas ir vaizdo įrašus bei pasisemti iš jų įkvėpimo.

Atsidurkite garsių įmonių reklamose

Dar vienas būdas, padėsiantis gauti papildomų pajamų – pardavinėti savo nuotraukas reklamoms. Net ir garsiausi, visame pasaulyje žinomi prekių ženklai nevengia vizualų paieškoti tokiose programėlėse kaip „Foap“.

Šioje, „Android“ ir „iOS“ operacinėms sistemoms pritaikytoje, nuotraukų pardavinėjimo programėlėje įvairių įmonių atstovai neretai atranda jiems patinkančių kadrų ir nuperka juos iš įvairių vartotojų. Be to, tai gali tapti ne tik vienkartiniu uždarbiu, bet ir ilgalaike sutartimi, nes kartais, atradę talentus, garsių įmonių atstovai pasamdo juos kaip savo nuolatinius fotografus.

„Foap“ nuotraukų bendrinimo platformoje taip pat galėsite matyti ir vertinti kitų vartotojų kadrus, o kuo šie bendruomenės įvertinimai geresni, tuo daugiau šansų, kad užfiksuotą nuotrauką pastebės potencialūs pirkėjai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!