Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/70544/apsaugokite-savo-banko-saskaitas-3-tipu-el-laiskai-kuriu-geriau-niekada-neatidaryti/spausdinti/

Apsaugokite savo banko sąskaitas – 3 tipų el. laiškai, kurių geriau niekada neatidaryti

Publikuota: 2019-11-15 18:50
Tematika: Kitos protingos mintys
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pastaruoju metu Telefonai.eu komanda nemažai dėmesio skiria saugumui išmaniuosiuose telefonuose aptarti. Kiek anksčiau rašėme apie „Google“ kovas su kenkėjiškomis programėlėmis, dalinamės informacija kaip apsaugoti savo įrenginį, o dabar trumpai norime aptarti el. laiškus, kuriuos gaunate nuo apgavikų, kurių tikslas – pavogti Jūsų asmeninius duomenis bei, žinoma, kortelių informaciją.

Apsaugokite savo banko sąskaitas – 3 tipų el. laiškai, kurių geriau niekada neatidaryti

Kiekvienas iš mūsų esame gavę krūvas laiškų iš Nigerijos princų, įvairių loterijų, kuriose niekada nedalyvavome ir panašių apgavystę žadančių laiškų. Telefonai.eu pateikia Jums trijų tipų el. laiškus, kurie automatiškai prognozuoja problemas. Jeigu gavote vieną iš tokių laiškų – trinkite nedvejoję.

Prašymas patvirtinti Jūsų asmeninę informaciją

Vienas populiariausių apgaulės būdų ir šiai dienai turbūt yra labiausiai aptarinėjamas. Jokios kompanijos ar bankai niekada nesiųs Jums laiško prašydami patvirtinti asmeninę informaciją užpildant prisegtą formą ar paspaudžiant pridėtas nuorodas. Nuo tokių ar panašių laiškų nukenčia daugybė žmonių, nes dažniausiai jie atrodo labai tikroviški, būna siunčiami iš netikrų arba prisidengiant tikrai kompanijų ar bankų el. pašto adresais.

Šiuo atveju labai svarbu įsiminti tai, jog gavus tokį laišką – tai bus apgaulė. Jeigu vis dėlto galvojate, kad tai oficialus laiškas iš atitinkamos institucijos – susisiekite su jais telefonu ar pasinaudokite pagalbos linija, kurią rasite oficialiame puslapyje. Dažniausiai asmeninių duomenų atnaujinimai vyksta TIK įmonės puslapyje, o ne siunčiant nuorodas į neaiškios kilmės tinklalapius.

Sveikiname, Jūs laimėjote prizą!

Tikriausiai kiekvienas iš mūsų yra laimėjęs milijoną dolerių, naujausią „iPhone“ ar kitų dalykų. Sutinku, jog dažnai džiaugsmas aptemdo protą, tačiau jeigu Jūs nedalyvavote jokioje loterijoje, tai nieko ir nelaimėsite, tiesa?

Tokie laimėjai dažniausiai reikalauja papildomų mokėjimų, kurie gali pasirodyti labai maži ir verti rizikos. Bėda ta, jog suvedus savo kortelės duomenis Jūs galite prarasti labai dideles sumas pinigų. Tad, tikriausiai vertėtų atsiminti vieną paprastą dalyką – jeigu niekur nedalyvaujate, tai nieko ir nelaimėsite.

Jūsų įrenginys yra apkrėstas virusu

Kas šiai dienai gali būti pavojingiau už kenksmingą programėlę ar virusą telefone ar kitame įrenginyje? Kažką sugalvoti būtų labai sunku, todėl sukčiai naudojasi tokiu būdu išvilioti iš Jūsų pinigus. Dažniausiai tokie pranešimai matomi neaiškios kilmės puslapiuose, tačiau ne retai atkeliauja ir į Jūsų el. pašto dėžutę.

Šiuo atveju reikėtų atsiminti, jog apie virusus Jūsų telefone pirmiausia turėtų pranešti antivirusinė sistema, kurią naudojate, o ne el. laiškas, kuris atėjo iš neaišku kur. Jeigu gavote tokį laišką – tiesiog ignoruokite jį ir ištrinkite, o tai yra lygiai toks pats nesudėtingas veiksmas kaip ir dviem aukščiau paminėtais atvejais.


Telefonai.eu
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!