Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/67506/su-programele-meniu-lt-laikykites-5p-taisykles-atlikite-tai-su-bendradarbiais-per-pietu-pertraukele/spausdinti/

Su programėle „Meniu.lt“ laikykitės 5P taisyklės: atlikite tai su bendradarbiais per pietų pertraukėlę!

Publikuota: 2019-03-28 12:27
Tematika: Kitos protingos mintys
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Restoranų gidas „Meniu.lt“ teigia, kad dauguma dirbančiųjų neįvertina pietų pertraukos svarbos ir praranda galimybes ją naudingai praleisti. Neinant pietauti, o laiką skiriant nesibaigiantiems darbams, nukenčia žmonių savijauta ir nuotaika, greičiau pavargstama. Specialistai pataria netaupyti laiko pietų sąskaita ir laikytis „5P“ taisyklės.

Su programėle „Meniu.lt“ laikykitės 5P taisyklės: atlikite tai su bendradarbiais per pietų pertraukėlę!

1. Pailsėkite

Pietų pertrauka skirta poilsiui, todėl norėdami antrą dienos pusę dirbti produktyviai, turite tinkamai pailsėti: atsitraukti nuo darbų, skirti laiko sau ir pasisemti įspūdžių. Nustatyta, jog vidutiniškai 40 proc. žmonių linkę pietauti neatsitraukdami nuo darbo stalo ir skiria pietų pertraukėlei vos 15 minučių. Vis dėlto, tokios trukmės poilsio tikrai nepakanka. Psichologai pataria būtinai nutolti nuo darbo vietos, pakeisti aplinką, pakvėpuoti grynu oru ir keliaujant iki artimiausios kavinės mintis apie darbą vyti šalin. Aktyvi veikla ir atsitraukimas nuo darbo stalo maloniau nuteiks likusiai dienos daliai, o poilsis pakels motyvaciją ir vėl kibti į darbus su šypsena.

2. Pajudėkite

Neseniai žurnale „Forbes“ publikuotas tyrimas parodė, jog šiandien biuro darbuotojai sėdėdami praleidžia vidutiniškai apie 15 valandų per dieną. Iš tiesų, sėdime biure, per spūstis automobilyje, prie vakarienės stalo ar po darbų naršydami internete. Sveikatingumo specialistai ne veltui pataria per dieną nueiti bent 10 tūkstančių žingsnių – tiek vaikščiodami užtikrinsite minimalų rekomenduojamą judėjimo kiekį. Naudokitės išmaniaisiais telefonais ar apyrankėmis savo žingsneliams matuoti. Eidami pietauti sąmoningai pasirinkite ilgesnį maršrutą, neskubėkite, giliai kvėpuokite ir tiesiog gėrėkitės pavasariu.

3. Pabendraukite

Su programėle „Meniu.lt“ laikykitės 5P taisyklės: atlikite tai su bendradarbiais per pietų pertraukėlę!

Pakvieskite savo kolegas ar verslo partnerius maloniai praleisti laiką pietaujant. Maistas visus suvienija ir padaro šiek tiek laimingesnius. Pietų pertrauka yra tinkamas laikas pabendrauti ir pasisemti naujų kūrybiškų idėjų. Psichologai vienbalsiai sutaria: bendravimas sumažina streso lygį ir pagerina nuotaiką. Be to, draugiški pokalbiai per pietų pertrauką gali suteikti naujų minčių ir darbo projektams.

4. Pažinkite

Susipažinkite su aplinkinių restoranų meniu naujovėmis, egzotiškais patiekalais ar dienos meniu, paragaukite naujus patiekalus kasdien. „Skrandį džiuginančių naujienų padeda rasti ir mūsų „Meniu.lt“ programėlė (atsisiųskite iš „App Store“ arba „Google Paly“), kurioje matysite 1 km spinduliu esančius restoranų dienos pietų pasiūlymus. Kilometras – tai optimalus atstumas nedidelei priešpietinei mankštai, „galvos pravėdinimui“, ir tai nėra per ilgas atstumas, dėl kurio nespėtumėte papietauti. Kita vertus, interaktyvus restoranų žemėlapis lankytojams leidžia bet kada padidinti ar sumažinti mastelį, tokiu būdu galima pamatyti ir tolėliau įsikūrusių restoranų dienos pasiūlymus“, – pasakoja „Meniu.lt“ vadovas Laurynas Mažuolis.

Dienos pietų idėją palaiko ir tinklaraštininkė Roberta Venclovienė, aplankiusi net kelis šimtus maitinimo įstaigų. „Restoranai dienos pietų pasiūlymams skiria vis daugiau dėmesio ir klientus vilioja vis įdomesniais patiekalais. Žinoma, vietų, kur pietums gausite tradicinės sriubos ir porą cepelinų vis dar apstu, tačiau daugėja kavinių ir restoranų, kuriuos aplankę maloniai nustebsite“, – priduria R. Venclovienė.

5. Pasisotinkite!

Su programėle „Meniu.lt“ laikykitės 5P taisyklės: atlikite tai su bendradarbiais per pietų pertraukėlę!

Mėgaukitės subalansuotu maistu, pagamintu profesionalių virtuvės šefų. Drąsiai ieškokite naujų, jus nustebinsiančių vietų. „Meniu.lt“ atstovai sako, kad naudodamiesi programėle atrasite ne tik šalia esančių kavinių ir restoranų pasiūlymus, bet ir kitų netoliese esančių įstaigų, kuriose dar neteko lankytis. Šiai minčiai pritaria R. Venclovienė: „Darbo aplinkos pakeitimas, malonus susitikimas su seniai matytu draugu ir naujų virtuvių pažinimas gali tapti puikiu dienos paįvairinimu. Suprantu, kad ne visada pavyksta pakeisti aplinką, bet jei įvesite tradiciją penktadieniais pietauti vis naujoje vietoje, labai greitai pajusite azartą ir atrasite daugybę skanių maitinimo vietų.“

„Meniu.lt“ programėlės vartotojų vis daugėja, o dienos pietų funkcija tampa viena aktualiausių. Ji didmiesčių gyventojams primena apie artėjantį pietų laiką ir vienoje vietoje parodo, kokias staigmenas siūlo arčiausiai esančios kavinės ir restoranai. „Šia programa jau dabar naudojasi arti 300 kavinių ir restoranų visoje Lietuvoje, jų skaičius nuolat auga. O pietautojams pakanka įsidiegti mobiliąją programėlę ir atsidaryti ją kaskart išalkus. Didžiausią susidomėjimą pietų meniu funkcija išties pastebime penktadieniais – tuomet net ir tie, kurie dažniausiai nešasi maistą iš namų, susidomi dienos pietų restoranų pasiūlymais“, – šypsosi L. Mažuolis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!