Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/66677/billo-gateso-patarimai-norintiems-daugiau-uzdirbti/spausdinti/

Billo Gateso patarimai norintiems daugiau uždirbti

Publikuota: 2019-01-21 21:07
Tematika: Kitos protingos mintys
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Billas Gatesas ir šiandien yra vienas iš turtingiausių pasaulio žmonių. Kartu jis yra ir kuklus verslininkas, informacinių technologijų ekspertas ir dosnus filantropas. Tačiau žmonės vis tiek pirmiausia pavydžiai žiūri į jo turtus. Štai 6 patarimai, kuriuos Billas Gatesas yra skyręs tiems, kurie nori uždirbti daugiau.

Billo Gateso patarimai norintiems daugiau uždirbti

1. Investuok į savo išsilavinimą

Keistas patarimas iš žmogaus, kuris nebaigė Harvardo Universiteto, tiesa? Tačiau Gatesas studijavo Harvarde – tai savaime rodo, kad jis buvo išsilavinęs žmogus. Gatesas, žinoma, nekalba apie formalų išsilavinimą. Jis nori pabrėžti, kad žmogus tiesiog privalo žinoti daugiau, net jei tam reikia investicijų. Žmonės nenoriai investuoja į savo išsilavinimą, nes nauda yra neakivaizdi – niekas negali garantuoti, kad baigę kokius nors kursus uždirbsite daugiau. Tačiau investicijos į protą yra tikriausiai pačios saugiausios.

2. Priimk kritiką

Norėdamas daugiau uždirbti, turėsi daugiau kurti. Visas pastangas visada lydi kritika, kuri dažnai supainiojama su pavydžiomis replikomis ar neapykanta. Tačiau Gatesas teigia, kad neigiamus atsiliepimus reikia analizuoti labai išsamiai ir, kiek tai įmanoma, nešališkai. Ir nesvarbu, kas tai yra – galbūt jūsų bendradarbiai mano, kad jūsų idėjos neveikia, o galbūt jūsų klientai skundžiasi jūsų produktu. Gatesas teigia, kad „Microsoft“ kur kas daugiau dėmesio skyrė neigiamiems vartotojų atsiliepimams nei finansinėms ataskaitoms.

3. Susikoncentruok į pagrindinį tikslą

Lyderiai dažnai nori daug dėmesio skirti detalėms. Ir tai nėra blogai – detalės sukuria sėkmę. Tačiau ateis laikas, kuomet jūsų laiko neužteks viskam ir turėsite imti valdyti procesus, o ne pats dirbti įvairius smulkius darbus. Negalite prieiti taip arti medžių, kad nebesimatys miško.

4. Būk optimistu

Gatesas yra sakęs, kad optimizmas yra būtina sėkmės sąlyga. Tik tikėdami, kad jums pasiseks, galėsite savo tikslui skirti visas pastangas. Tai itin svarbu momentais, kai jumis netikės niekas kitas.

5. Kritiškai vertinki savo sėkmę

Gatesas dažnai pabrėžia, kad nežino, kas yra sėkmė. Galiausiai, jis sutiko su Warreno Buffetto nuostata, kad didžiausia sėkmė yra artimiausių žmonių įvertinimas. Tačiau visais kitais atvejais sėkmę reikia vertinti kritiškai. Kai kiti jus laikys labai sėkmingu žmogumi ir klaus, kaip pasiekėte sėkmę, jūs turėtumėte galvoti, kad vis dar esate kelyje į sėkmę.

6. Susikurk progreso vertinimo sistemą

Kelias į sėkmę dažnai yra labai kalnuotas. Pasitaiko kliūčių, nesklandumų ir visiškų nuopuolių. Svarbu turėti būdų išmatuoti progresą. Daugybė žmonių mano, kad geriausiai progresą atspindi augančios pajamos. Tačiau iš tikrųjų nemaža dalis pasiekimų pajamose neatsispindi iš karto, todėl žmonėms norisi pasiduoti. Susikurkite savo progreso matavimo metodiką. Galbūt tai nuveikti darbai per dieną, o galbūt – augantis klientų ratas. Jei siekiate karjeros, galbūt galite pastebėti, kaip vis rečiau tenka prašyti pagalbos labiau patyrusių bendradarbių. Išmatuojamas progresas motyvuoja ir ilgesnėje perspektyvoje veda link sėkmės ir didesnių pajamų.


Technologijos.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!