Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/66382/kaip-teisingai-apmoketi-uz-einamaji-menesi-suvartota-elektros-energija-kai-nuo-kito-menesio-keiciasi-tarifai/spausdinti/

Kaip teisingai apmokėti už einamąjį mėnesį suvartotą elektros energiją, kai nuo kito mėnesio keičiasi tarifai?

Publikuota: 2018-12-20 19:16
Tematika: Kitos protingos mintys
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), reaguodama į vartotojų paklausimus, kaip teisingai atsiskaityti už 2018 m. gruodžio mėn. suvartotas gamtines dujas ir elektros energiją (2019 m. sausio 1 d. įsigalioja nauji tarifai), parengė informaciją apie gamtinių dujų ir elektros energijos apskaitos prietaisų rodmenų deklaravimą ir atsiskaitymo tvarką.

Kaip teisingai apmokėti už einamąjį mėnesį suvartotą elektros energiją, kai nuo kito mėnesio keičiasi tarifai?

​Buitiniai vartotojai einamąjį mėnesį suvartotą gamtinių dujų ir elektros energijos kiekį turi deklaruoti iki paskutinės mėnesio dienos ir už jį atsiskaityti ne vėliau, kaip iki kito mėnesio paskutinės dienos. Atsiskaitant taikomos kainos (tarifai), galioję tą mėnesį, už kurį yra atsiskaitoma.

Tai reiškia, kad vartotojai 2018 m. gruodžio mėn. suvartotą gamtinių dujų ir elektros energijos kiekį turi deklaruoti ne vėliau kaip iki 2018 m. gruodžio 31 d. ir už jį atsiskaityti iš karto arba ne vėliau, kaip iki 2019 m. sausio 31 d., taikydami 2018 m. gruodžio mėnesį galiojusius gamtinių dujų ir elektros energijos tarifus.

Tuo atveju, jei vartotojas einamąjį mėnesį suvartotą gamtinių dujų ir elektros energijos kiekį deklaruoja vėliau, t. y. ne iki paskutinės einamojo mėnesio dienos, šis kiekis bus vertinamas kaip suvartotas kitą mėnesį ir bus taikomi tuo metu galiojantys tarifai. Vadinasi, jei 2018 m. gruodžio mėn. suvartotą gamtinių dujų ir elektros energijos kiekį vartotojas deklaruos 2019 m. sausio mėnesį, atsiskaitant už jį bus taikomi nuo 2019 m. sausio 1 d. galiosiantys tarifai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!