Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/65243/technologijos-keicia-iprastinius-cv/spausdinti/

Technologijos keičia įprastinius CV

Publikuota: 2018-09-25 16:44
Tematika: Kitos protingos mintys
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Dešimtmečiais gyvenimo aprašymai buvo tarsi bilietas į geresnį ir pelningesnį darbą. Vis dėlto, laikui bėgant, keičiantis technologijoms popierinis dokumentas pamažu praranda savo populiarumą ir nebėra sėkmės garantas.

Nors darbuotojai vis dar kuria savo gyvenimo aprašymus ir juos tobulina, daugelis kompanijų bei personalo atrankų agentūrų vis mažiau dėmesio skiria tik gyvenimo aprašymui, kuomet kandidatai ieško darbo. Gyvenimo aprašymas kartais tampa nebereikalingas arba jį pakeičia išmaniosios technologijos. Jos šiandien keičia viską. Ankščiau, prireikus pinigų, žmonės eidavo į banką, šiandien tai galima padaryti internetu – lanme.se, Švedija. Na, o ką daryti, jei gyvenimo aprašymas jau kiek senamadiškas būdas rasti darbą, tačiau šiuo metu, kaip tik esate darbo paieškose? Kaip patraukti darbdavių dėmesį?

Technologijos keičia įprastinius CV

Darbdaviai ir personalo atrankų agentūros tikrina įvairias internetines platformas, kad sužinotų kuo daugiau informacijos apie potencialius darbuotojus. Vadinasi, reikia duoti jiems tai, ko jie ieško. Savo karjeros istoriją išdėstykite internete bei pateikite konkrečius savo sėkmės pavyzdžius. „LinkedIn“ daugeliu atvejų tampa pirmąja darbdavių stotele ieškant informacijos apie potencialius darbuotojus. Dėl šios priežasties, vertėtų pilnai užpildyti savo „LinkedIn“ profilį bei pabrėžti savo stipriąsias puses, patirtį ir nurodyti, jog ieškote geresnių karjeros galimybių ir neketinate sustoti.

Turint profesionalų profilį šiame socialiniame tinkle, jį galite koreguoti kada panorėję ir kaip panorėję, šito negalite padaryti įprastiniame gyvenimo aprašyme. Reikia nuolat eksperimentuoti su savo profiliu ir jį tobulinti. Tai ne įprastinis reziumė, kurį daugelis darbdavių perskaito ir pamiršta, tai tarsi įrankis dirbantis jums ir jūsų karjerai. Naudodamiesi savo profiliu, galite jame talpinti ir dalintis įvairiais straipsniais, patarimais, savo pasiekimais ar siekiamybėmis, tai taip pat patrauks potencialių darbdavių dėmesį. Tereikia išnaudoti visas šio socialinio tinklo galimybes. Reikia nepamiršti, kad profilis socialiniuose tinkluose, turi būti profesionalus, todėl ieškantis darbo vertėtų jį peržiūrėti ir pašalinti informaciją, kuri gali pakenkti reputacijai, ypač tokiuose socialiniuose tinkluose kaip „Facebook“, „Instagram“ ir t. t. Įdėkite nuorodas „spausti čia“, ir nukreipkite profilio lankytojus į savo blogą ar įdomų straipsnį, interviu ar kitą tinklapį, kuris vertas dėmesio.

Internetas visuomet buvo svarbi vieta darbo ieškantiems asmenims. Dabar, kai viskas tampa daug labiau kompiuterizuota, internetu galime pateikti save iš savo geriausios pusės. Nereikėtų vengti prie savo profilio prijungti kolegas ar net esamus darbdavius, tegul jie mato jūsų pomėgius, interesus, tobulėjimą, domėjimosi objektus ir pan. Nors tai atrodytų nereikšminga, iš tiesų, tai gali turėti didžiulės įtakos jūsų karjerai. Nepamirškite to.

Technologijų ir socialinių tinklų pagalba galima pasiekti tai, apie ką visuomet svajojote. Reikia tik šiek tiek pastangų ir kūrybiškumo. Darbdavys visuomet atkreips dėmesį į kandidatus, kurie išsiskiria. Vienodi, pagal tuos pačius šablonus parašyti gyvenimo aprašymai nebėra raktas į sėkmę, turite žvelgti plačiau ir neapsiriboti vien tik įprastu gyvenimo aprašymu.

Geresnis darbas reiškia didesnes pajamas ir patogesnį gyvenimą. Tiesa, nereikia pamiršti, jog aukštesnės pareigos reikalauja daugiau atsakomybės. Visi nori geresnio gyvenimo, na, o norint tokį turėti, privalome dėl to stengtis patys.

Šiandieninės technologijos leidžia viską padaryti lengviau, tačiau vis sunkiau tampa išsiskirti. Todėl kūrybiškumas yra labai reikalingas, nereikia bijoti eksperimentuoti. Net jei nepasiseka, nereikia nuleisti rankų, nes kitą kartą padarysite geriau ir galbūt tuomet pasiseks. Įprastinis gyvenimo aprašymas yra gerai, pravartu jį turėti, tačiau neapsiribokite tik juo ir pasistenkite išnaudoti naujausias technologijas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!