Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/64521/10-klaidu-kurias-daro-pradedantieji-vlogeriai/spausdinti/

10 klaidų, kurias daro pradedantieji „vlogeriai“

Publikuota: 2018-07-30 20:09
Tematika: Kitos protingos mintys
Aut. teisės: ©Sugedo.lt
Inf. šaltinis: Sugedo.lt

Iš 100 kanalų, sukurtų „YouTube“, 99 pradingsta jau po poros mėnesių. Daugelis žmonių, kurdami savo kanalus, daro klaidas, kurios kartais yra neleistinos. Štai keletas jų.

1 klaida: jūs nesidomite kanalo tema

Gana dažnai autoriai vaikosi populiaraus turinio ir kuria tai, kuom patys mažai domisi. Pavyzdžiui, dabar yra madinga kurti tinklaraščius - štai ir puola visi kurti neįdomius ir nuobodžius tinklaraščius, nors pačiam autoriui nepatinka rodyti savo įprastą gyvenimą. Po kurio laiko tai virsta nemėgstama veikla, vėliau visiškai atsisakoma kanalo kūrimo.

10 klaidų, kurias daro pradedantieji „vlogeriai“

2 klaida: nereguliarus atnaujinimas

Nauji vaizdo įrašai kanale turi būti skelbiami bent kartą per savaitę. Vidutiniškai kiekvienas vartotojas prenumeruoja 25 kanalus, kiekvienas kanalas išleidžia bent vieną vaizdo įrašą per savaitę, taigi jūsų vaizdo įrašas geriausiu atveju bus vienas tarp 25. Ir jei retai juos kelsite, jus paprasčiausiai pamirš. Todėl viena iš svarbiausių taisyklių – įkelti naują vaizdo įrašą bent kartą per savaitę!

3 klaida: prasta vaizdo kokybė

Žinoma, mes peržiūrime populiarius vaizdo įrašus, filmuotus mobiliuoju telefonu, tačiau turėtumėte suprasti, kad tokie vaizdo įrašai užtikrina sėkmę gal kartą iš milijono. Kad video įrašai užtikrintų daug peržiūrų, jie turi būti aukštos kokybės, nufilmuoti gera kamera, prie gero apšvietimo ir su kokybišku garsu. Stenkitės maksimaliai išgauti įrašo kokybę.

4 klaida: nuobodus turinys

Jei kuriate rimto turinio video blogą, tai nereiškia, kad jis turėtų būti nuobodus. Vaizdo įrašai talpinami „YouTube“ visų pirma yra skirti pramogai. Netgi labai rimta tema gali būti pateikiama su žavesiu ir humoru. Visada ieškokite kažko įdomaus, pabandykite kurti naujus formatus.

5 klaida: populiarių blogerių imitavimas

Dažniausia klaida yra kopijuoti populiarių tinklaraštininkų turinį. Kai kurie daro dar blogiau: filmuoja tas pačias vietas kaip gerai žinomas tinklaraštininkas, pasirenka tą patį foną, bando kopijuoti žodžius, gestus. Tačiau niekas nesusimąsto: kodėl kas nors turėtų žiūrėti į jau egzistuojančio produkto kopiją? Ir dažniausiai ši kopija yra blogesnė už originalą. Taigi visada stenkitės padaryti geriau. Net jei dirbate tokiu pačiu formatu, kuris jau egzistuoja, pabandykite į savo video įnešti kažką savito, naujo.

6 klaida: statiniai rėmai

Taip, daugelis video blogerių pradėjo savo veiklą nuo statinių rėmų, ypač grožio tematikos blogeriai ir techninių temų kanalų autoriai. Beveik visus vaizdo įrašus jie sukūrė tokiu pačiu principu. Tačiau šis periodas jau praėjo. Dabar, kad žiūrovui nebūtų nuobodu, blogeriai filmuoja dviem kameromis, keičia filmavimo kampą, papildomai įdeda nuotraukų ar sukuria foną, keičia lokacijos vietą. Pavyzdžiui, filmas gali prasidėti gatvėje ir baigtis studijoje.

Suteikite veiksmo savo vaizdo įrašui, filmuojant nereikėtų fiksuoti vaizdo iš to paties kampo ilgiau nei 10 sekundžių.

Klaida 7: netinkamas video montavimas

Kokybiškas video montažas gali net blogai filmo idėjai ar prastam fotografavimui suteikti privalumų. Būna atvejų, kai filmuota medžiaga yra netinkamos kokybės, o geras montažas jį paverčia saldainiuku, ir vaizdo įrašas sulaukia daug peržiūrų.

Jei redagavimui neturite reikiamų žinių, eikite į tam skirtus kursus. Jei kursams nėra pinigų, žiūrėkite video pamokas. Nuolat tobulinkite savo įgūdžius, stebėkite, kaip video medžiagą montuoja kiti interneto dienoraščių kūrėjai, perimkite jų patirtį bei gudrybes ir stenkitės tai atlikti dar geriau.

8 klaida: reklamos stoka

Kartais kai kurie žmonės galvoja, kad galima tiesiog įkelti savo vaizdo įrašus į „YouTube“, ir sėkmė ateis savaime. Tačiau toks mąstymas yra klaidingas. Turinys neveiks pats savaime – jums reikia paskelbti vaizdo įrašą bent jau savo socialiniuose tinkluose, bendrinti juos su draugais. Yra daug nemokamų paslaugų, kuriose galite įkelti savo vaizdo įrašus, jau nekalbant apie mokamus reklamos būdus. Stenkitės paskirti bent mažą pinigų dalį, paskelbdami įrašą mokamose svetainėse, o jei tam neturite galimybių, sukurę viešąjį vaizdą patys ieškokite ir pritraukite auditorijos dėmesį.

9 klaida: sąveikos su auditorija stoka

Labai svarbu užduoti klausimus savo prenumeratoriams, paskatinti juos komentuoti vaizdo įrašą, užduoti klausimus tiek pačiame vaizdo įraše, tiek jo apraše. Be to, žinoma, reikia atsakyti į komentarus, išskyrus neigiamus.Palaikykite ryšius su prenumeratoriais, nes jie bus labiau lojalūs jums, jei daugiau apie jus žinos.

10 klaida: nepageidaujamas optimizavimas

Tinkamas vaizdo įrašų optimizavimas, pavadinimas, apibūdinimas ir žymėjimas, jūsų kanalui suteikia galimybę pasiekti iki 40 % sėkmės. Visuomet atkreipkite dėmesį į tai: pridėkite žymes, rašykite išsamius aprašymus, sukurkite patrauklius pavadinimus. Tačiau svarbu nepersistengti, kad visi tekstai, ypač pavadinimai ir aprašymai, būtų žmonėms lengvai suprantami. Nenaudokite grotelių žymėjimo kai šie žodžiai nesusiję su vaizdo įrašu.

Žinoma, yra daugybė įvairių niuansų, bet jei atsikratysite šių klaidų, turėsite daugiau galimybių sėkmingai kurti vaizdo įrašus ir sulaukti 1000000, o gal net daugiau, prenumeratorių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!