Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/5535/zaidimai-internete/spausdinti/

Žaidimai internete

Publikuota: 2006-10-06 08:21
Tematika: Kitos protingos mintys
Inf. šaltinis: Programa „Saugesnis internetas“

Interaktyvumas gali pridėti jaudulio žaidimui. Interaktyvus bendravimas su kompiuteriu yra viena, bet galimybė savo įgūdžius išbandyti bendraujant su gyvu žmogumi žaidimą pakelia į naują lygmenį. Žaidimai prisijungus tiesioginiu ryšiu, kai plepi ir žaidi su žmonėmis, kurių nepažįsti, gali būti nuostabūs, bet rizikingi.

Nereikia nė sakyti, kad rizikinga žaisti prisijungus tiesioginiu ryšiu. Jei žaidimas turi pokalbių kambarį ar galimybę kurti tapatybes, visada kyla rizika, kad pateiksi per daug informacijos. Saugaus bendravimo žaidžiant taisyklės nesiskiria nuo kitų taisyklių. Niekada nesakyk to, kas keltų pavojų tavo privatumui ar saugumui, tavo bei kitų finansiniam saugumui. Kartais labai lengva įsitraukti į žaidimą ir pasijusti taip, tarsi būtum pasirengęs padaryti viską, kad tik laimėtum, kad tik pereitumėt į kitą lygį.

  • Būk atsargus, nesileisk apgaunamas ar šantažuojamas siekiant išgauti tavo asmeninius duomenis, pavyzdžiui, adresą momentinių žinučių (messenger) mainams, fotografijas, tikrą vardą ir t.t.
  • Svarbu tai, kaip žmonės elgiasi su tavim ir kaip tu su jais elgiesi. Natūralu ir nebūtinai blogai, kad įpusėjus mūšiui parodysi truputėlį demonstratyvios drąsos ir mesi iššūkį savo oponentui.
  • Niekas nesitiki, kad su visais elgsiesi mandagiai, bet pasistenk neatsisakydamas konkurencinės perspektyvos suprasti, kad žmonės, su kuriais bendrauji internete, yra draugiškai nusiteikę oponentai, o ne tikri gyvenimiški priešai.
  • Nepamiršk apie saugumo įrangą, esančią pačiame žaidime ar žaidimo sistemoje. Jei kas nors vis tiek įkyri, išbandyk paslaugos teikėjo skundų priėmimo sistemą. Žinau, kad nenori skųsti žmonių, bet jei jie peržengia ribas, turit leisti kitiems juos sutramdyti. Visi kitos kartos žaidimų pultai turės tėvams skirtus kontrolinius mygtukus, ribosiančius galimybę žaisti pasirinktus žaidimus.
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!