Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/5531/apie-pokalbiu-kambarius-chats/spausdinti/

Apie pokalbių kambarius (Chats)

Publikuota: 2006-09-23 15:46
Tematika: Kitos protingos mintys
Inf. šaltinis: Programa „Saugesnis internetas“

Bendraudamas internetu nežinai, su kokiu žmogumi bendrauji, taigi geriau nesuteik jam jokios asmeninės informacijos, nepasakok to, ko nepasakotum gatvėje sutiktam nepažįstamajam.

Šį principą taikyk net ir tada, jei žmogų iš pokalbių kambario pažįsti nuo neatmenamų laikų arba susidraugavai su juo keisdamasis žinutėmis ar žaisdamas internete. Nesunku atsiminti:

  • Kad žaidimų svetainėse geriau niekada nesakyti savo tikro vardo.
  • Kad negerai savo momentinių žinučių mainų kontaktų sąraše turėti asmenį, kurio nepažįsti realiame gyvenime.
  • Kaip blokuoti žmones, prisijungusius prie momentinių žinučių mainų ir pokalbių kambarių.

Kruopščiai apgalvok, kokia informacija apie save nori dalintis. Lengva pamiršti, kad kai paviešini savo nuotrauką internete, tu nebegali kontroliuoti, kam ji bus naudojama, ir kad bet kas gali ją keisti ir be tavo leidimo ja keistis su kitais. Žinok, kad nuotrauka patalpinta Internete niekada neišnyks. Pavyzdžiui ji visada gali likti „Google“ paieškoje, kadangi ten kaupiasi ir archyvinės nuotraukos.

Deja, prisijungus tiesioginiu ryšiu lengva meluoti, todėl yra suaugusiųjų, kurie bando susisiekti su jaunais žmonėmis ir vaikais turėdami blogų ketinimų. Turėtum žinoti, kad negerai susitikinėti su tais, su kuriais susipažinai internete, nors ir matei jų nuotrauką ar per kamerą matei juos pačius. Tie vaizdai gali būti netikri. Jei tave kviečia susitikti asmuo, kurio nepažįsti, būtinai informuok apie tai suaugusį asmenį, kuriuo pasitiki.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!