Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/52253/kaip-ismanieji-telefonai-gali-padeti-sutaupyti/spausdinti/

Kaip išmanieji telefonai gali padėti sutaupyti?

Publikuota: 2015-11-17 11:50
Tematika: Kitos protingos mintys
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Kaip išmanieji telefonai gali padėti sutaupyti?Žiema jau ne už kalnų, o tai mums primena ne tik apie vis trumpesnes naktis bei vėsesnį orą, bet ir apie vis artėjantį šventinį laikotarpį. Dėmesys savo artimiesiems, dovanos, visus aplankanti šiluma – visa tai sukuria Kalėdų dvasią. Tačiau reikia nepamiršti, jog norėdami nustebinti savo artimuosius išskirtine dovana, galite turėti papildomų išlaidų. O sekti savo išlaidas dar niekam per daug nepakenkė. Iš pirmo žvilgsnio susiplanuoti biudžetą bei pasilikti papildomų lėšų dovanoms patiems gali atrodyti sunku, bet šiandien, nuolatinių inovacijų dėka, tą padaryti gali ne vien finansų žinovai. Tad kaip „išmaniai“ tvarkyti savo išlaidas ir sutaupyti?

Stebėkite, kur išleidžiate

Norint sutaupyti, labai svarbu stebėti savo išlaidas. Pasak ekonomistės Aušros Maldeikienės, elgiantis spontaniškai, pirkiniams, kurių mums galbūt visai nereikia, galima išleisti nemažas sumas: „Išlaidavimas yra mūsų emocinė išraiška, ir mūsų biudžeto tvarkymosi įpročiai tiesiogiai atspindi mūsų sugebėjimą susitvarkyti su savo emocijomis. Todėl norint tinkamai valdyti savo finansus ir sutaupyti, pirmiausia reikėtų turėti sistemą, apsaugančią nuo noro nusipirkti tai, ko mums visiškai nereikia. O jeigu žmogus sugeba neišlaidauti pirkdamas smulkmenas, ilgainiui galėsime sutaupyti, ir sutaupytus pinigus investuoti arba nusipirkti didesnį pirkinį – ar tai būtų kelionė, ar koncertas, ar Kalėdinė dovana.“

Audrius Granickas, „Samsung“ produktų žinovas Lietuvoje sako, jog stebėti ir keisti savo įpročius gali padėti išmanūs prietaisai: „Šiandien, remiantis „Samsung“ ir tyrimų bendrovės „GfK“ apklausos apie išmaniuosius įrenginius duomenimis, vien išmaniuosius telefonus turi beveik keturi penktadaliai lietuvių, o dar nepamirškime planšečių bei kitų išmaniųjų įrenginių. Kita vertus, rodos, ne visi mes išnaudojame tokių prietaisų potencialą. Egzistuoja įvairiausios programėlės bet kokiai gyvenimo situacijai, ne išimtis yra ir finansai. Įsidiegus keletą programėlių, nėra sunku sekti jų nurodymais bei pagal tai formuoti savo gyvenimo būdą.“

Kartu A. Granickas pristato jo nuomone geriausias nemokamas programėles, padėsiančias susistyguoti savo biudžetą:

1. Išlaidų planavimui pasinaudokite programėle „Expense Manager“. Ji leidžia susiplanuoti dienos, savaitės ar mėnesio pajamas ir išlaidas, paskirstyti pinigus maistui, laisvalaikiui, drabužiams ir kitoms išlaidų reikalaujančioms sritims bei žinoma, padeda to plano laikytis. Tiesiog suveskite savo biudžetą, ir programėlė jums pasiūlys optimaliausius variantus.

2. Nepamirškite savo sąskaitų su „Bill tracker“. Sąskaita už šildymą, sąskaita už elektrą, sąskaita už telefono operatoriaus paslaugas – visas jas galima sekti ir matyti, kada ir kiek jums teks mokėti. Žinant būtinas išlaidas, planuotis ir matyti savo realų biudžetą tampa kur kas lengviau. Tam, kad sąskaitos nebūtų pamirštos, padės „Bill tracker“. Ši programėlė atsiunčia priminimus, kada ir kiek jums teks sumokėti bei susumuoja šias išlaidas.

3. Telefono sąskaitą pamirškite su „Whatsapp“. Sutaupyti galima ir naudojant alternatyvas dalykams, kurie anksčiau atrodė neišvengiami. Geriausias to pavyzdys – jūsų mobiliojo operatoriaus sąskaita. „Whatsapp“ leidžia siųsti pranešimus bei skambinti į kitus telefono numerius nemokamai – tam tereikia prieigos prie interneto, ar tai būtų bevielis ryšys, ar mobilusis internetas. Tad jeigu turite nuolatinę prieigą prie interneto, sąskaitas už skambučius galite ir pamiršti.

4. Nuo nesuplanuoto išlaidavimo apsisaugokite su „Shopping List“. Prieš apsiperkant, pasirūpinkite pirkinių sąrašu – gerai pasverkite, ko jums reikia, ir visa tai užsirašykite. Einant į parduotuvę nepasiruošus, labai lengva susigundyti vienu ar kitu pirkiniu, kurio pirkti neplanavote. O visa tai yra papildomos išlaidos, kurių jūs stengiatės išvengti. Jeigu popierinis pirkinių sąrašas jums yra nepatogus ar vis pasimetantis, išbandykite programėlę „Shopping List“. Ji ne tik leidžia patogiai sudaryti reikiamų prekių sąrašą, bet taip pat, būnant parduotuvėje, pasižymėti, ką į pirkinių krepšį jau įsimetėte, o ko vis dar trūksta.

5. Palyginkite kainas su „PriceOn“. Tos pačios prekės keliose parduotuvėse gali turėti skirtingą kainą. Jas palyginti padės programėlė „PriceOn“. Susidėję norimų prekių krepšelį, galėsite pamatyti, kiek jis kainuos skirtingų tinklų parduotuvėse, taip pat galėsite palyginti alternatyvių prekių kainas. Kam už tą pačią prekę mokėti daugiau?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!