Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/47057/mac-gresmes-auga-5-budai-apsisaugoti/spausdinti/

„Mac“ grėsmės auga: 5 būdai apsisaugoti

Publikuota: 2014-10-20 16:11
Tematika: Kitos protingos mintys
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

ESET ekspertai konstatuoja: „Mac“ operacinės sistemos grėsmės per pastaruosius metus itin išaugo ir virusų įvairovė nuolatos didėja. Nors „Apple“ produktuose įdiegta operacinė sistema paprastai yra asocijuojama su aukštesniu saugumu palyginus su „Windows“, tyrėjai pastebi, kad išaugusi šių produktų paklausa vis labiau domina kenkėjiškų tikslų turinčius programišius.

„Virusų keliamos grėsmės paprastai tapatinamos su „Android“ ar „Windows“ operacinėmis sistemomis, tačiau tai nepaneigia fakto, jog „Apple“ įrenginiai taip pat turi rimtų saugumo spragų, – sako Tomas Parnarauskas, ESET sprendimus Lietuvoje pristatančios įmonės „NOD Baltic“ vadovas. – Pavyzdžiui, vienas paskutinių kenkėjų „CoinThief“, vagiantis „Bitcoin“ elektroninę valiutą, atakavo „iOS“ operacinės sistemos, o ne „Windows“ vartotojus.“

„Mac“ grėsmės auga: 5 būdai apsisaugoti

Pasak T. Parnarausko, „Mac“ įrenginių vartotojai paprastai yra aukštesnes pajamas turintys asmenys, todėl yra didesnis grobis kenkėjams, o tebeaugantis „Apple“ produktų populiarumas pranašauja, kad kenkėjiškų programų grėsmės tebeaugs. Dėl šios priežasties ESET saugumo ekspertai pateikia kelis patarimus, kaip išlikti saugiam, naudojantis „Mac“ produktais:

  • Nuolatos atnaujinkite savo programinę įrangą. „Mac“ sistema automatiškai praneša apie atsiradusius sistemos naujinimus, kuriuos rekomenduojama nedelsiant parsisiųsti ir įsidiegti į savo įrenginį iš „Mac App Store“.
  • Naudokitės tik patikimomis programomis. Svarbu naudotis oficialiais, patikimų kompanijų kuriamais produktais. Tai ne tik apsaugos nuo galimų kenkėjų, bet ir iškilus problemoms, bus suteikta greitesnė pagalba.
  • Neatidarykite elektroninių laiškų iš nepatikimų šaltinių. Jeigu nepažįstate asmens, siunčiančio Jums elektronį laišką, kuriame kviečiama atidaryti siunčiamą nuorodą ar prisegtuką, geriausias sprendimas yra ignoruoti šį prašymą, nes kitu atveju rizikuojate parsisiųsti kenkėjišką programą.
  • Atidžiai sekite, ką siunčiatės iš interneto. Kadangi šiais laikais nesunkiai galima pasiekti interneto ryšį, lygiai taip pat paprasta atsisiųsti bet kokio tipo dokumentus į savo įrenginį. Prieš siunčiantis bet kurį failą, visuomet patikrinkite šaltinio patikimumą.
  • Naudokitės saugumo sprendimais. „Mac“ įrenginiams lygiai taip pat reikalinga antivirusinė apsauga nuo galimų kenkėjų kaip ir „Windows“ ar „Android“ produktams, todėl pasirinkite Jūsų poreikius atitinkantį saugumo sprendimą, pavyzdžiui, „ESET Cyber Security Pro“ – apsaugą internete su papildomomis apsaugos funkcijomis − ugniasiene ir tėvų kontrole.
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!