Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/ivairus/45706/kaip-mobiluji-paversti-ismaniu-kelioniu-pagalbininku/spausdinti/

Kaip mobilųjį paversti išmaniu kelionių pagalbininku

Publikuota: 2014-07-15 12:14
Tematika: Kitos protingos mintys
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vasara neatsiejama nuo kelionių, o šios – nuo žemėlapių, maršrutų planavimo, skrydžių, informacijos paieškų ir klaidžiojimo nepažįstamose gatvėse. Visus paminėtus keliauninkų iššūkius gali įveikti išmanusis telefonas, tačiau lietuviai vis dar linkę rinktis tradicinius kelionių planavimo būdus. „Bitės išmaniųjų mokykla“ pataria, kaip išmanųjį telefoną su „Android“ operacine sistema paversti nepamainomu pagalbininku atostogose.

Medžiojantys nebrangių kelionių pasiūlymus į savo išmanųjį pirmiausia turėtų įsidiegti „Makalius.lt: keliauk pigiau“ programėlę. Ji leis pirmiesiems sužinoti naujausius pasiūlymus, nes pigiausios kelionės dažnai išperkamos vos per valandą nuo jų paskelbimo.

Mėgstantiems keliones planuoti patiems pravers „SkyScanner“. Programėlė palygina milijonus skrydžių tarp skirtingų avialinijų ir pasiūlo patį pigiausią variantą. Tereikia nurodyti skrydžio kryptį ir telefonas viską atliks pats. Kita žingsnis – gyvenamos vietos paieška. Šią problemą išspręs „Booking.com“ bei „TripAdvisor“ programėlės. Pirmoji padės išsirinkti tinkamiausią viešbutį, o antroji – rasti ne tik gyvenamąją vietą, bet geriausią restoraną, kavinę, klubą ar kitą pramogų objektą. Kad nuvykus nereikėtų ieškoti popierinio žemėlapio, klaidžioti nepažįstamomis gatvėmis, užtenka telefone įsidiegti navigacijos programėlę „Waze“. Jos dėka popieriniai žemėlapiai ir navigacijos įrenginiai galės nugulti automobilio daiktadėžėje. O jei svetimame mieste nežinosite, ką veikti ar kur rasti artimiausią restoraną, bankomatą, naudokite „AroundMe“. Programėlė nustatys, kurioje vietoje esate, ir automatiškai parodys aplinkines vietas pagal pasirinktą kategoriją.

„Ieškoti ir įrašinėti programėles po vieną taip pat užima nemažai laiko ir kartais kelia įvairių sunkumų. Tam tikslui sukūrėme „Bitė išmaniems“ programėlę, kurioje rekomenduojame populiariausias ir išbandytas programėles pagal įvairias kategorijas. Pakanka pasirinkti programėlių temą, šiuo atveju „Keliauninkams“, ir viskas – vienu paspaudimu norimos programėlės bus įrašytos į įšmanųjį telefoną bei paruoštos naudojimui“, – sako Pranas Kuisys, „Bitė Lietuva“ rinkodaros direktorius.

„Bitė išmaniems“ programėlę rasite „Google Play“ parduotuvėje arba „Bitės išmaniųjų mokyklos“ specialistai telefoną nemokamai paruoš išmanioms kelionėms bet kuriame „Bitės“ salone.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!